Monica Anisie, ministrul Educației: Nu există motivul închiderii școlilor. Fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice

57.386 de vizualizări
Foto: gov.ro
“La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”, a declarat în această dimineață ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3.

“Nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă”, a precizat Anisie.

Declarațiile făcute în această dimineață de ministrul Educației, Monica Anisie, la Antena 3:
 • Părinții sunt îndreptățiți să pună întrebări. Însă trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta nu există decât 4 cazuri confirmate, 4 cazuri de elevi care au fost diagnosticați cu Coronavirus. 2 dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimiși de la spital acasă.
 • Am luat măsura închiderii unității de învățământ în care aceștia își desfășurau cursurile, deci la momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor.
 • Am participat aseară la Comitetul național pentru situații speciale de urgență, unde s-a luat decizia ca astăzi să mai avem o întâlnire. În această dimineață am o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tocmai pentru a discuta problemele din teirtoriu și a mă asigura că în fiecare unitate există săpun, dezinfectant, pentru chiar dacă închidm astăzi școlile, copiii tot vor circula. Nu pot sta închiși în casă“.

Declarațiile ministrului Anisie vin după ce primarul general al Capitalei – care nu are putere de decizie în privința închiderii școlilor – a cerut în această dimineață Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să închidă școlile și grădinițele din București, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

 


9 comments
 1. Care este numarul de cazuri de coronavirus care v-ar ingrijora d-na ministru? 40, 400 4000…..cati elevi ar trebui sa fie diagnosticati, astfel incat sa fiti convinsa ca trebuie sa luati masuri mai drastice? Cel mai important lucru il reprezinta sanatatea, nu notele, nu testele, nu lectiile care (in buna masura) nu aduc oricum nicio plus-valoare copiilor si viitorului lor. Scoala reprezinta un mediu extrem de propice pentru raspandirea acestui virus care, de altfel, si-a dovedit gradul de periculozitate tocmai prin proliferarea extrem de rapida in randul populatiei. Prin urmare, masurile luate de autoritati trebuie sa vizeze exact impiedicaea raspandirii virusului, adica inclusiv inchiderea scolilor. Nu credeti ca este mai bine sa luam masuri mai drastice de la inceput, decat sa asteptam sa se amplifice imbolnavirile ca sa ajungem, de fapt, la aceleasi masuri?
  Un ministru responsabil si curajos ar fi propus de indata inchiderea scolilor si ar fi dispus simplificarea/reducerea programei scolare, astfel incat, dupa reluarea cursurilor, profesorii sa nu trebuiasca sa “goneasca” prin materie pentru a putea parcurge o programa si asa excesiva.

 2. Si daca doamna se teme ca elevii nu vor sta acasa, sa se faca “potera” din rezervistii speciali care sa fie abilitati sa-i vaneze prin malluri, cinematografe, baruri, etc.

 3. Doamna ministru sa se mute la PSD. Oricum cu interdicția de adunare la mai mult de 1000 de persoane, psdistii se ling pe bot după ceva guvernare si odonante a la 114, ca acuma nu mai pot sa se adune oamenii in poarta guvernului sa protesteze.

 4. E de notorietate ca e imposibil ca toti copiii sa respecte regulile de igiena. Desigur scoala este foarte important, insa sanatatea primeaza. La acest moment, toti parintii sunt de acord ca ar trebui suspendate macar o saptamana cursurile, si apoi reevaluata situatia. Nimeni nu vrea sa riste sanatatea copilului sau a familiei.

 5. Puțină matematică elementară. O putem considera studiu de caz, despre prevenție. Și da, e mai puțin costisitor să prevenim. Înainte să ne depășască, din punct de vedere logistic

 6. Altă proastă…
  1. În școli sunt sute de elevi, în mijloace de transport mii
  2. Copiii nu sunt întotdeauna atenți la regulile de prevenire

  Așteaptă să moară niște copii ca să închidă pt 2-3 săptămâni scolile?!?

 7. Inconștiență și nepăsare. Trebuie sa depășim concepțiile acestea de “nu-i destul ca să fie grav”. În momentul acesta, în România, există un risc major de răspândirea acestui virus. Cu puțină statistică și conștientizare ați realiza că în momentul în care acest virus ajunge între tineri, elevi și studenți, situația va fi iremediabilă. Hai să facem o retrospectivă, dacă vouă vă e greu. Statistic, elevii si studenții circulă cel mai mult cu transportul în comun, unde sunt predispuși, cu un risc înalt, mult mai înalt decât oameni care aparțin altor categorii de vârstă, să ia acest virus. Din nou, cu o logica de doi lei, elevii iși petrec o medie de 6 ore pe zi în mediul academic, licee sau facultăți, lângă un număr mare de oameni, venind constant în contact direct. Dacă în momentul actual virusul corona nu reprezintă un risc, nu îl faceți să devină. Aveți datoria față de noi sa evitați carantina si haosul la nivel național. Nu mai ignorati opiniile si cererile elevilor, dacă vrem să chiulim, există destule mijloace. Fac apel la simțul vostru rațional. Închideți școlile, evitați haosul. Tot pe barba voastră o să vină după.

 8. Preventivă nu este acelasi lucru cu nu intrati in panica
  Conform legii într-un liceu mare din București la un moment dat pot fi 1000 de persoane.
  Aplicăm legea sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bogdan Cristescu, Ministerul Educației: Cum va învăța copilul meu cu plăcere, dacă eu îi spun „te trimit undeva unde totul este prost și profesorul nu știe nimic”? Este important contextul de învățare creat de profesori, de părinți

Contextul de învățare este important și schimbarea se poate face „prin formarea profesorului, prin acordarea încrederii profesorilor. Cum va învăța copilul meu cu plăcere, dacă eu îi spun te trimit…
Vezi articolul