Președintele a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu

SURSA: presidency.ro

Al patrulea mandat al Ecaterinei Andronescu, de ministru al Educației, se termină oficial luni, 5 august 2019. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare prin demitere a sa din funcție. În același timp a semnat decretul de numire a lui Daniel Breaz ca interimar la Educație.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete, anunță Administrația Prezidențială:

Amintim că vineri, pe 2 august, premierul Viorica Dăncilă a anunțat pe Facebook că a decis să o dea afară din Guvern pe Andronescu.

După ce a stat 4 ani, o lună și 20 de zile în fruntea Ministerului Educației, Ecaterina Andronescu (71 de ani) a fost dată afară din funcție, pentru că a dat vina pe eleva victimă a tragediei din Caracal că s-a urcat în mașina celui care a răpit-o. Paradoxal, chiar singura femeie care a deținut funcția de ministru al educației din ’89 încoace a repetat în mod obsesiv vineri, după demitere, mesajul pentru care a fost eliminată: că ea a fost învățată să nu urce în mașina unui necunoscut. Aceeași Andronescu, aflată la al patrulea mandat, nu a scos niciun cuvânt despre avertismentele repetate lansate de elevi cu privire la lipsa transportului dintre sate și orașe, una dintre tarele cele mai sângerânde ale României care arată lipsa teribilă de șanse a copiilor născuți la sat.

Citește și:

 

Exit mobile version