Președintele a semnat decretul de revocare a Ecaterinei Andronescu

2.654 de vizualizări
SURSA: presidency.ro
Al patrulea mandat al Ecaterinei Andronescu, de ministru al Educației, se termină oficial luni, 5 august 2019. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare prin demitere a sa din funcție. În același timp a semnat decretul de numire a lui Daniel Breaz ca interimar la Educație.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 5 august a.c., următoarele decrete, anunță Administrația Prezidențială:

  • Decret prin care se revocă din funcția de membru al Guvernului doamna Ecaterina Andronescu, ministrul educației naționale;
  • Decret prin care desemnează domnul Valer-Daniel Breaz, ministrul culturii și identității naționale, ca ministru al educației naționale, interimar.

Amintim că vineri, pe 2 august, premierul Viorica Dăncilă a anunțat pe Facebook că a decis să o dea afară din Guvern pe Andronescu.

După ce a stat 4 ani, o lună și 20 de zile în fruntea Ministerului Educației, Ecaterina Andronescu (71 de ani) a fost dată afară din funcție, pentru că a dat vina pe eleva victimă a tragediei din Caracal că s-a urcat în mașina celui care a răpit-o. Paradoxal, chiar singura femeie care a deținut funcția de ministru al educației din ’89 încoace a repetat în mod obsesiv vineri, după demitere, mesajul pentru care a fost eliminată: că ea a fost învățată să nu urce în mașina unui necunoscut. Aceeași Andronescu, aflată la al patrulea mandat, nu a scos niciun cuvânt despre avertismentele repetate lansate de elevi cu privire la lipsa transportului dintre sate și orașe, una dintre tarele cele mai sângerânde ale României care arată lipsa teribilă de șanse a copiilor născuți la sat.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David: Ordinul ce obligă universitățile să verifice toate tezele de doctorat de după 1990 nu oferă “un câștig clar” / Tezele persoanelor cu funcții publice “ar trebui verificate cu prioritate”

Ordinul de ministru ca universitățile din România să verifice toate tezele de doctorat susținute după 1990 “nu are cum să ajute” și chiar poate afecta imaginea internațională a universităților de…
Vezi articolul

„Foarte mulți angajatori încă promovează internshipuri neplătite”, spune Francesca Cristea de la Centrul de Expertiză Europeană / „Încă sunt universități care nu acceptă practica din partea mai multor organizații de voluntariat”, potrivit acesteia

„Foarte mulți angajatori încă promovează internshipuri neplătite și sunt în social media, sunt în masă. Practic, nu sunt amendați sau nu sunt contracarați, pentru că legea internshipului stipulează clar că,…
Vezi articolul