Președintele Iohannis dojenește sindicatele că “cer întotdeauna foarte mulți bani” și “n-au constatat că s-au adoptat legile Educației” / Copii aduși din Brașov i-au cântat “O lume minunată”, iar el le-a spus să “învețe bine că merită”, în ziua când la București 15.000 de oameni au participat la protestul profesorilor

Klaus Iohannis in comuna Cristian din Sibiu / Sursa: Presidency.ro

Un cor de copii din Brașov i-a cântat președintelui Klaus Iohannis “o lume minunată”, în timpul unei vizite a acestuia într-o comună din județul Sibiu, în ziua când, la București, 15.000 de oameni au participat la protestul profesorilor aflați în grevă generală, potrivit G4Media.ro, care citează o transmisie Antena 3. Iohannis le-a spus să învețe bine, “că merită”, potrivit Agerpres. Cu ocazia aceleiași vizite, șeful statului a abordat un ton critic la adresa sindicatelor din învățământ: el a apreciat că sindicatele “cer întotdeauna foarte mulți bani” și i-a mustrat pe sindicaliști că “nimeni n-a constatat că s-au adoptat legile educației”, relatează, separat, G4Media.ro.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis a spus, în cadrul vizitei făcute în comuna Cristian, că “nimeni n-a constatat că s-au adoptat legile Educației” și că ”trebuia menționat și acest lucru”, iar ”cei care vorbesc despre ce ar trebui să facem să vadă că am făcut pași”. 

Potrivit președintelui, citat de G4Media.ro, “sindicatele cer întotdeauna foarte mulți bani. Asta nu e o problemă care se poate rezolva instant. Dar părerea mea e că se vor rezolva într-un viitor nu foarte îndepărtat.”

Declarațiile acestuia, conform sursei citate:

Vizita la Cristian, în plină grevă a profesorilor la nivel național, a fost marcată și de momentul în care un grup de copii adus din Brașov a interpretat “O lume minunată” pentru președintele Iohannis și pentru însoțitorul acestuia, președintele Germaniei. Iohannis a spus, în acest context, că e bine ca “înalți oaspeți să vadă și altceva în afară de Capitală”, Capitală unde s-a desfășurat amplul protest al profesorilor:

Potrivit Agerpres, Iohannis i-a întrebat pe copii în ce clasă sunt, după care le-a adresat îndemnul să înveţe bine, pentru că “merită!”: “‘Toţi sunteţi la şcoală? Da? Impresionant! Vă doresc numai bine! Învăţaţi, învăţaţi bine că merită!”.

Exit mobile version