Pressone.ro: Comisarul european de rezervă, Gabriela Ciot, și fostul negociator-șef cu UE Vasile Pușcaș au plagiat “în proporție covârșitoare” un articol științific

Foto: Facebook/ Gabriela Ciot

Gabriela Ciot, “rezerva” lui Dan Nica pentru funcția de comisar european, “a plagiat în proporție covârșitoare un articol științific publicat în anul 2012”, scrie publicația Pressone. Articolul științific îl are ca prim-autor pe Vasile Pușcaș, fost negociator-șef al României cu Uniunea Europeană și persoana care a propulsat-o pe Ciot în politică.

Un articol publicat în 2012 de Melania-Gabriela Ciot și Vasile Pușcaș, coordonatorul său de doctorat, este plagiat în proporție de 70%, scrie Pressone. Ar fi vorba despre articolul științific “Psychological Factors in Foreign Policy Decision-Making (I): Decision-Making Models”, apărut în revista UBB numită Studia Universitatis Psychologia-Paedagogia. Potrivit publicației citate, autorii au copiat din mai multe surse.

De ce avea nevoie Ciot de articole științifice? Pentru a a deveni conferențiar la facultate în 2012, doctoratul nu era suficient, ci erau cerute și articole științifice. Este exact anul în care apare și acest articol plagiat, relatează publicația citată.

Potrivit Pressone, “în două locuri din articol, în care sunt plagiate calupuri masive (…), este citat Vasile Pușcaș astfel încât să fie lăsată impresia că ideile enunțate au fost emise de fostul Negociator-șef al României cu UE”.

Contactată de Pressone în legătură cu plagiatul, Melania-Gabriela Ciot a închis telefonul când a auzit întrebarea jurnalistei.

Citește articolul integral pe Pressone.ro

 

Exit mobile version