Primăria din Cluj majorează cuantumul burselor de merit elevilor cu medii peste 9,50/ Aceștia vor primi 25 sau 75 de lei în plus

Emil Boc / Foto: Facebook.com

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă, că elevii din municipiu vor primi bani în plus peste bursele prevăzute de legislaţia în vigoare, iar suplimentele vor fi suportate de la bugetul local, scrie G4Media.ro.

Emil Boc a declarat că valoarea burselor de performanţă, pe care le primesc elevii olimpici va rămâne la acelaşi nivel, 500 de lei. În schimb, alte tipuri de burse vor fi majorate de la bugetul local.

Bursa de merit va fi acordată pe două categorii:

Bursa de studiu va fi majorată de la 150 la 200 de lei pentru elevii din municipiul Cluj-Napoca, Boc explicând că s-a luat această decizie pentru că este vorba despre familii cu venituri mai mici, în timp ce bursa de ajutor social va fi majorată de la 200 la 250 de lei.

Impactul bugetar la nivelul municipiului Cluj-Napoca este de 1,5 milioane de euro pentru achitarea suplimentelor la bursele elevilor.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version