Primăria din Cluj majorează cuantumul burselor de merit elevilor cu medii peste 9,50/ Aceștia vor primi 25 sau 75 de lei în plus

12.036 de vizualizări
Emil Boc / Foto: Facebook.com
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă, că elevii din municipiu vor primi bani în plus peste bursele prevăzute de legislaţia în vigoare, iar suplimentele vor fi suportate de la bugetul local, scrie G4Media.ro.

Emil Boc a declarat că valoarea burselor de performanţă, pe care le primesc elevii olimpici va rămâne la acelaşi nivel, 500 de lei. În schimb, alte tipuri de burse vor fi majorate de la bugetul local.

Bursa de merit va fi acordată pe două categorii:

  • Elevilor cu media 10, care vor primi în total 275 de lei (n.red. 75 de lei sunt de la bugetul local)
  • Elevilor care au medii între 9.50 şi 9.99, care vor primi 225 de lei (n.red. 25 de lei sunt de la bugetul local)

Bursa de studiu va fi majorată de la 150 la 200 de lei pentru elevii din municipiul Cluj-Napoca, Boc explicând că s-a luat această decizie pentru că este vorba despre familii cu venituri mai mici, în timp ce bursa de ajutor social va fi majorată de la 200 la 250 de lei.

Impactul bugetar la nivelul municipiului Cluj-Napoca este de 1,5 milioane de euro pentru achitarea suplimentelor la bursele elevilor.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comentarii
  1. Nu Boc a tăiat salariile și nici măcar nu a fost prim-ministru: a fost doar un țuțăr băsist printre mulți alții. Iar cât despre potrivirea lui în scaunul de primar timpul este înainte. Protecția oferită acum DNA pentru gașca PNL-PDL nu va ține la infinit și vom afla atunci cât de bun primar a fost acest ins.

  2. Dovada ca dupa mai multe mandate in care a fost reales, locul lui Boc e la primarie si nu sa ne nenoroceasca ca premier cum a facut cu noi, profesorii, cand ne-a taiat salariile. Fiecare om e bun la locul potrivit. Nu toti putem fi ministri, doctori, preoti etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Guvernul României: Definirea manualului şcolar ca „bun de interes public” și „principal instrument de lucru al elevului” nu mai reflectă actualitatea realității din societate

„Definirea manualului şcolar ca „bun de interes public” și „principal instrument de lucru al elevului” nu mai reflectă actualitatea realității din societatea națională și internațională, raportat la diversitatea și importanţa…
Vezi articolul