Primăria Sectorului 2 din București alocă până la 4 milioane de lei pentru programe “Școală după școală”. Au fost aprobate și 21.500 de burse pentru elevi

Primăria Sectorului 2 / Foto: Facebook.com - Primăria Sector 2

Consiliul Local Sector 2 a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre prin care se vor aloca până la patru milioane de lei pentru programe ‘Şcoală după şcoală’ în semestrul al doilea, potrivit Agerpres. Alocarea financiară pentru fiecare elev nu poate depăşi 35 de lei/zi, ajungând la maxim 700 de lei pe lună. În aceeași ședință, Consiliul a aprobat și acordarea a 21.517 burse pentru elevi, aferente semestrului I al anului școlar, anunță separat agenția de presă.

Primarul Radu Mihaiu a notat, vineri, pe Facebook, cu privire la fondurile pentru programe de tip “Școală după școală”: “Această sumă acoperă costurile cu masa, cu programele educaționale, servicii de supraveghere și îndrumare. În cazul în care într-o unitate aceste costuri depășesc suma pusă la dispoziție de Primărie, părinții plătesc doar diferența. În acest fel, programul copiilor va conține o masă caldă și se va extinde până la ora 18:00, atunci când și părinții scapă de la muncă”.

Potrivit Agerpres, sunt eligibili pentru alocarea financiară partenerii educaționali care îndeplinesc mai multe condiții: 

Până pe 17 decembrie entităţile eligibile care doresc să furnizeze servicii educaţionale beneficiarilor vor transmite către DGAPI o listă a locurilor de care dispun, numărul locurilor vacante şi detalii de contact pentru înscriere. Lista va fi publicată pe site-ul  www.invatamantsector2.ro, iar înscrierile pentru locurile disponibile se vor face direct la partenerul educaţional, mai arată hotărârea.

Viceprimarul Alexandra Chirilă a precizat că programele de tip “Şcoală după şcoală” trebuie să fie organizate de instituţiile de învăţământ din sectorul 2 şi avizate de IŞMB. Potrivit acesteia:

În privința burselor, viceprimarul Chirilă a arătat că va fi menținut cuantumul burselor din anul anterior:

Exit mobile version