Proba teoretică a Olimpiadei Internaționale de Chimie are loc miercuri. Universitatea din București, gazdă a competiției, prezintă performanțele elevilor la olimpiadele din 2021

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Proba teoretică a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată anul acesta în condiții extraordinare cauzate de pandemie, este organizată, miercuri, de Universitatea din București. Instituția de învățământ superior a marcat, marți, momentul printr-o sinteză a rezultatelor obținute de elevi români în olimpiadele internaționale organizate în 2021 și în care s-a implicat ca partener.

Olimpiada Internațională de Chimie 2021 (IChO 2021) este organizată anul acesta de Japonia, în format online. Lotul care reprezintă România la această competiție, este alcătuit din 4 elevi: Mircea-Raul Bodrogean și Alexandru Cătălin Dianu, ambii de la Liceul Internațional de Informatică din București, Ștefan Dimitriu, de la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, și Tudor Lile, de la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad.

Coordonatorul echipei de cadre didactice care au pregătit lotul românesc este acad. Marius Andruh, care a deținut și rolul de președinte al Comisiei Olimpiadei de Chimie 2021. Proba se va desfășura în condiții speciale de securitate, impuse de regulamentul competiției internaționale.

Universitatea din București prezintă, cu această ocazie, rezultatele elevilor români la olimpiadele în care instituția de învățământ superior s-a implicat până acum, în ultimele luni: Olimpiada Internațională de Matematică, Olimpiada Internațională de Fizică, Olimpiada Internațională de Lingvistică și Olimpiada Internațională de Chimie.

La Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), România a obținut:

Au participat 619 elevi din 107 țări și a fost organizată virtual la Sankt-Petersburg, Rusia. România a ocupat locul 27 în clasamentul pe țări. Aceasta a avut loc în perioada 14-24 iulie 2021.

La Olimpiada Internațională de Fizică (IPhO) au participat 76 de țări, iar echipa României a obținut:

Olimpiada Internațională de Fizică s-a desfășurat în perioada 17-24 iulie 2021, în Lituania.

Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) a fost organizată la distanță, cu centrul coordonării la Ventspils, în Letonia. Au participat 34 de țări și 54 de echipe. România a obținut:

Concursul a avut loc în perioada 19-23 iulie 2021.

Foto: Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version