Procurorul Marius Voineag, propus pentru șefia DNA, întrebat cum răspunde acuzației că ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Ciucă: “Nu am blocat niciun dosar, e în lucru la al doilea procuror, să sperăm că se vor pronunța în perioada imediat următoare”

Foto: gov.ro

Marius Voineag, propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, pentru șefia DNA, a fost întrebat marți, la ieșirea de la interviul cu secția de procurori din CSM, cum răspunde la acuzația că ar fi blocat dosarul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă și dacă este sau a fost mason, scrie G4Media.ro.

Voineag a declarat pentru G4Media că nu este și nici n-a fost mason, dar și că n-ar fi blocat dosarul șefului Executivului. Voineag, care a primit aviz favorabil de la CSM, a declarat că dosarul de plagiat e în lucru la al doilea procuror și că speră ca soluția să vină rapid.

Rep.: Ați fost acuzat în spațiul public că în calitate de adjunct al Secției a doua din Parchetul General ați blocat dosarul de plagiat al premierului repartizându-l unui procuror în condițiile în care acea faptă era oricum prescrisă. Cum comentați?

Marius Voineag: Obligația noastră ca șefi de secție sau manageri este ca indiferent de context soluția pe prescripție trebuie dată într-un cadru procesual. Faptul că a fost analizată politic chestiunea asta e în afara puterilor mele, însă vă pot garanta în ceea ce privește repartizarea și circuitul lucrărilor, totul s-a făcut cu respectarea celor două articole din regulament, e vorba de 19, alineatul 3 raportat la 19 alineatul 4. Ideea e că nu am blocat niciun dosar, e în lucru în momentul de față la al doilea procuror, să sperăm că se vor pronunța în perioada imediat următoare. (…)

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version