Profesoară de istorie de la un colegiu din Târgu Jiu, dată afară după mai multe plângeri ale elevilor. A fost acuzată de aceștia că le vorbește urât

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O profesoară de istorie de la Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu a fost dată afară după ce au acuzat-o că le vorbește urât și îi desconsideră, după cum scrie pandurul.ro. În urma unei anchete a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, conducerea unității de învățământ a decis încheierea contractului de muncă, conform sursei citate anterior.

Potrivit publicației locale, Elena Cornoiu, profesoară de istorie la vârsta de pensionare, trimitea lecțiile pe whatsapp, iar sarcina elevilor era să le copieze pe caiet. Ea nu s-ar afla pe prima abatere, având plângeri de acum un an și jumătate.

Directorul colegiului a declarat pentru publicația locală că elevii nu au mai vrut să intre la clasă și s-a decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, timp în care profesoara a fost suspendată de la ore:

„Este adevărat. Copiii nu au mai vrut să intre la clasă și reclamau abuzul psihice. Pentru noi este important să ținem copiii în siguranță și să le oferim cadrul propice de învățare. Astfel, Consiliul de Administrație a decis constituirea unei comisii de cercetare disciplinară, timp în care a fost suspendată de la ore. Concomitent am anunțat și Direcția de Protecție a Copilului Gorj, care a făcut propria anchetă. După ce am analizat toate probele, am decis să încheiem contractul de muncă”, a explicat directorul Colegiului Național ”Spiru Haret”, Flavius Boian.

În cadrul anchetei realizate de către Direcția de Protecție a Copilului Gorj, au fost interogați 35 de elevi și părinții acestora.

Exit mobile version