Profesorii se pot înscrie gratuit într-un program pentru educație socio-emoțională în școlile de stat

Foto: © Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com

Înscrierile în program au început pe 13 iunie și sunt încă deschise, potrivit unui comunicat al Fundației Verita. Este vorba despre programul de învățare socială, emoțională și etică intitulat „SEE Learning”, dezvoltat de Universitatea Emory din Statele Unite ale Americii.

Profesorii se pot înscrie gratuit pentru a urma cursul online de orientare și pregătire din cadrul programului, urmând ca din septembrie să fie disponibile și cursuri online cu facilitatori români acreditați de celebra universitate americană cu scopul a-i pregăti pe educatori pentru predarea acestui curriculum la clasă, menționează organizatorii în comunicat.

Programul respectiv este derulat prin Centrul de Resurse pentru Compasiune în Educație (CERC) și este, după cum spun organizatorii, „prima inițiativă gratuită din România de a introduce educația socio-emoțională în sistemul de învățământ”. Curricula propusă poate fi văzută aici.

Programul se adresează profesorilor din ciclurile primar și gimnazial și „ghidează cadrele didactice cu privire la modul, precum și la metodele prin care concepte ca educarea compasiunii și a discernământului etic sau gândirea sistemică pot fi introduse la clasă și în curicula națională”.  

Înscrierile sunt deschise la acest link.

Foto: © Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version