Profesorii se pot înscrie gratuit într-un program pentru educație socio-emoțională în școlile de stat

12.194 de vizualizări
Foto: © Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com
Înscrierile în program au început pe 13 iunie și sunt încă deschise, potrivit unui comunicat al Fundației Verita. Este vorba despre programul de învățare socială, emoțională și etică intitulat „SEE Learning”, dezvoltat de Universitatea Emory din Statele Unite ale Americii.

Profesorii se pot înscrie gratuit pentru a urma cursul online de orientare și pregătire din cadrul programului, urmând ca din septembrie să fie disponibile și cursuri online cu facilitatori români acreditați de celebra universitate americană cu scopul a-i pregăti pe educatori pentru predarea acestui curriculum la clasă, menționează organizatorii în comunicat.

Programul respectiv este derulat prin Centrul de Resurse pentru Compasiune în Educație (CERC) și este, după cum spun organizatorii, „prima inițiativă gratuită din România de a introduce educația socio-emoțională în sistemul de învățământ”. Curricula propusă poate fi văzută aici.

Programul se adresează profesorilor din ciclurile primar și gimnazial și „ghidează cadrele didactice cu privire la modul, precum și la metodele prin care concepte ca educarea compasiunii și a discernământului etic sau gândirea sistemică pot fi introduse la clasă și în curicula națională”.  

Înscrierile sunt deschise la acest link.

Foto: © Volodymyr Melnyk | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


19 comments
 1. Buna ziua! Am incercat sa ma inscriu la acest curs dar pagina nu este functionala. Multumesc!

 2. Bună ziua!
  Sunt psiholog sistemic de cuplu, copil , familie și de 1 an sunt profesor Educatie Sociala, ciclul gimnazial.
  Doresc sa ma înscriu la acest curs, cum sa procedez?
  Va mulțumesc!

 3. Bună ziua. Vă rog să-mi spuneți dacă se poate implementa programul la nivelul întregii școli sau este un program destinat unui cadru didactic care conduce un singur colectiv de elevi ? Se poate face înscriere colectivă?
  Mulțumesc!

 4. Buna seara!
  Numele meu este Iosip Florin, profesor de matematica la Liceul Pedagogic “Ioan Popescu”, Barlad, jud. Vaslui.
  As dori sa ma inscriu la acest program. Cum as putea sa fac acest lucru?
  Multumesc!

  1. Ziua buna. Luati, va rog, legatura cu noi prin email (educatie@verita.ro) sau pe pagina de facebook, pentru a ne lamuri ce nu functioneaza.
   Multumim.

  1. Va puteti inscrie. Prescolarii sunt mai inteligenti emotional si social decat scolarii, tinerii si adultii. Ii puteti ajuta sa-si mentina aceste competente cat mai bine si cat mai mult timp.

  2. Multumim pentru intrebare.
   Da, desigur, va puteti inscrie, veti gasi multe resurse utile, ce pot fi adaptate pentru varstele mai mici. In plus dvs, ca pedagog si ca om, veti gasi, sper, lucruri care va vor fi de folos pentru propria stare de bine.
   Cu cat veti aprofunda mai mult conceptele ce stau la temelia programului, precum si practicile disponibile, cu atat veti gasi modalitati mai creative, inovative si adaptate contextului dvs.
   De asemenea va invitam la Scoala de Vara SEE Learning, veti gasi detalii pe pagina de facebook a Fundatiei Verita.
   Cu bine.

 5. Aha, facem orice piruetă, de orice natură, ca să nu ajungem la buba principală: programa. Nu e important ce predăm, important e cum predăm! Minunat! În loc de asemenea evenimente – utile și ele în definitiv – să fie lăsați profesorii să-și facă singuri programa, cum se întâmplă în sistemele din afară, unde, în afara unor linii-ghid, ai libertate totală.
  Și – ce să vezi – funcționează! La noi nu funcționează, dar nici că vrem să schimbăm ceva!
  Sigur, asemenea programe sunt bune, dar nu ÎN LOC DE, ci ÎMPREUNĂ CU. Acum nu prea ai pe ce să le grefezi, pe un asemenea curriculum. E ca și cum ai cumpăra un fel de mâncare scump și l-ai servi pe ziar.

 6. Buna ziua,

  Sunt profesor învățământ preșcolar. Eu nu mă pot înscrie la acest curs?

  Vă mulțumesc!

  1. Va puteti inscrie. Prescolarii sunt mai inteligenti emotional si social decat scolarii, tinerii si adultii. Ii puteti ajuta sa-si mentina aceste competente cat mai bine si cat mai mult timp.

  2. Multumim pentru intrebare.
   Da, desigur, va puteti inscrie, veti gasi multe resurse utile, ce pot fi adaptate pentru varstele mai mici. Cu cat veti aprofunda mai mult conceptele ce stau la temelia programului, precum si practicile disponibile, cu atat veti gasi modalitati mai creative, inovative si adaptate contextului dvs.
   De asemenea va invitam la Scoala de Vara SEE Learning, veti gasi detalii pe pagina de facebook a Fundatiei Verita.
   Cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Reducerea numărului de ore de școală, prevăzută de Legea 221 – discuție amânată de Administrația Prezidențială „după clarificarea modalității de finalizare a actualului an școlar”

Reducerea numărului de ore din învățământul preuniversitar, prevăzută de Legea 221/2019 și obligatorie din anul școlar 2020-2021, va fi dezbătută de Administrația Prezidențială „după clarificarea modalității de finalizare a actualului…
Vezi articolul

VIDEO Ciucă, în întâlnirea cu președintele Federației Părinților și șefa Consiliului Elevilor: Nu creștem acum salariile profesorilor „pentru că producem o altă inechitate“ / Greva ne afectează inclusiv economic

„Cei care contează sunt copiii și părinții“, așa a început premierul Nicolae Ciucă discursul în întâlnirea de o oră dintre acesta însoțit de mai mulți oficiali guvernamentali cu președintele Federației…
Vezi articolul

Directorii, profesorii și secretarele din peste 2.000 de școli folosesc platforma care reduce birocrația și rezolvă administrarea a peste 350 de proceduri actualizate constant / Cursuri online de formare – gratuit pentru utilizatori (P)

Sub presiunea timpului și a cerințelor administrative din domeniul educației, în continuă schimbare, este esențial să dispuneți de instrumente care să vă ajute în privința documentelor necesare unității și să…
Vezi articolul

Vineri, ultima zi de școală pentru elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava / De luni, între 6-10 februarie, este vacanța mobilă, decisă de inspectorate

Inspectoratul școlar județean (ISJ) Ilfov și Inspectoratul școlar județean (ISJ) Suceava au fost singurele din țară care au decis că vacanța mobilă să fie între 6-10 februarie. Alte 10 județe…
Vezi articolul