Profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic? Florin Cîțu: Da, mergem în această direcție. Clar vom cere testare, care se va face pe banii lor

Foto: gov.ro

Profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o ordonanță de urgență, potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu, făcute la briefingul de după ședința de Guvern de miercuri.

Șeful Executivului a spus că în momentul de față este în discuție care să fie cea mai bună măsură, dar că testarea oricum va fi solicitată, iar această procedură să fie plătită din banii angajaților din cele două domenii esențiale enunțate.

Reporter: Apropo de vaccinare, vom vedea în perioada următoare și o altă ordonanță de urgență prin care, spre exemplu, medicii, profesorii, ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic tot prin ordonanță?

Florin Cîțu: Da, este, mergem în această direcție, vom vedea care este cea mai bună măsură. Clar vom cere testare. Înțeleg că personalul medical este deja vaccinat în proporție de 70%, dar vom dori să fie testați. Vom vedea cea mai bună variantă. Acum discuția este pe actul normativ care va fi adoptat, avem astăzi această ordonanță de urgență, ce alte măsuri vom lua, vom vedea după aceea.

Reporter: Deci tot prin ordonanță de urgență se va lua?

Florin Cîțu: Da, este o discuție…

Reporter: Testarea se va face pe banii lor?

Florin Cîțu: În momentul de față aceasta este varianta.” 

Declarațiile pot fi urmărite la minutul 44:00 în clipul de mai jos:

Reamintim că subiectul vaccinării sau testării obligatorii a fost adus în spațiul public marți de consilierul onorific al premierului, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre o posibilă vaccinare sau testare obligatorie pentru profesori și medici. A repetat declarațiile și miercuri, înaintea ședinței de Guvern.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (…), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.

Exit mobile version