Profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic? Florin Cîțu: Da, mergem în această direcție. Clar vom cere testare, care se va face pe banii lor

3.313 vizualizări
Foto: gov.ro
Profesorii și medicii ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic printr-o ordonanță de urgență, potrivit declarațiilor premierului Florin Cîțu, făcute la briefingul de după ședința de Guvern de miercuri.

Șeful Executivului a spus că în momentul de față este în discuție care să fie cea mai bună măsură, dar că testarea oricum va fi solicitată, iar această procedură să fie plătită din banii angajaților din cele două domenii esențiale enunțate.

Reporter: Apropo de vaccinare, vom vedea în perioada următoare și o altă ordonanță de urgență prin care, spre exemplu, medicii, profesorii, ar urma să fie obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic tot prin ordonanță?

Florin Cîțu: Da, este, mergem în această direcție, vom vedea care este cea mai bună măsură. Clar vom cere testare. Înțeleg că personalul medical este deja vaccinat în proporție de 70%, dar vom dori să fie testați. Vom vedea cea mai bună variantă. Acum discuția este pe actul normativ care va fi adoptat, avem astăzi această ordonanță de urgență, ce alte măsuri vom lua, vom vedea după aceea.

Reporter: Deci tot prin ordonanță de urgență se va lua?

Florin Cîțu: Da, este o discuție…

Reporter: Testarea se va face pe banii lor?

Florin Cîțu: În momentul de față aceasta este varianta.” 

Declarațiile pot fi urmărite la minutul 44:00 în clipul de mai jos:

Reamintim că subiectul vaccinării sau testării obligatorii a fost adus în spațiul public marți de consilierul onorific al premierului, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a declarat că va discuta miercuri cu premierul despre o posibilă vaccinare sau testare obligatorie pentru profesori și medici. A repetat declarațiile și miercuri, înaintea ședinței de Guvern.

„În acest moment, discuţiile sunt despre obligativitatea unor vaccinări sau a unor testări, dar deciziile se vor lua în următoarea perioadă (…), ne gândim la tot ce înseamnă structuri ale statului, tot ce înseamnă spital, tot ce înseamnă şcoli”, a spus Nelu Tătaru, miercuri, la ieşirea din Ministerul Sănătăţii.


19 comments
 1. Ciudat.
  Deodată sunt foarte preocupați de importanța profesorilor.

  Până trece tensiunea socială.
  Apoi, dascălii, inapoi la colț pe coji de nucă.

  Oricum e o aberație.
  Sa presupunem ca se vacineaza profesorii in procent de 100%.
  Nu se mai închid clasele cu elevi testați pozitiv???
  Nu mai ajung elevii automat tot în on-line???
  Sau e doar o piesă din puzzle…
  Pas cu pas.

 2. Nu are rost sa ii testezi pe toți. Cei vaccinați nu are rost ca oricum fac forme ușoare de boala și nu îngreunează sistemul de sănătate, nu opresc economia și își revin acasă cu tratamentul minim dat de doctor. Cei nevaccinatii nu are rost ca oricum ne încurcă teribil ori testați ori netestati :ei oricum opresc economia, aproape distrug sistemul medical ocupând toată terapia intensiva și cheltuie și statul mai mult cu tratamentul lor.Asa ca,sa nu mai pierdem și alti bani cu ei, pe teste. Nu ești vaccinat, stai acasă și lucrezi online și tu și copilul tău tot online! Asa nu ii discriminezi. De lucrat lucrează, de învățat învață. Nu le place? Se vaccineaza frumos și pot umbla unde vor, ca acum, vaccinati, nu mai constituie un pericol.

 3. Inca o “teorie a conspiratiei” e pe cale sa devina realitate si in Romania, dupa ce deja a devenit realitate in alte tari.
  S-a spus initial ca acest “certificat” verde se va folosi strict pentru calatoria intre tari.
  Ce sa vezi, ,,conspirationistii” au avut dreptate. Ca si in multe alte situatii, :
  – vaccinarea cu o doza si gata, ai scapat (conspirationistii ziceau ca va fi anual sau chiar mai des – au avut dreptate)
  – vaccinul te protejeaza si ii protejeaza si pe ceilalti + vaccinul va opri pandemia + vaccinatii nu transmit (s-a dovedit ca transmit, deci nu ii protejeaza pe ceilalti, cel mult pe ei înșiși, ca pandemia nu poate fi oprită prin vaccinare si ca vom trai multa vreme cu ea)
  – vaccinarea nu va fi obligatorie (conspirationistii ziceau ca va fi, intr-un fel sau altul – au avut dreptate)
  – virusul aparut de la un liliac/pangolin la oameni (conspirationistii ziceau ca a scapat din laborator – au avut dreptate, cel putin cam asta e ce s-a acceptat in final)

  Ramane de vazut care “teorii ale conspiratiei” se vor mai dovedi, de fapt, reale.

  Probabil urmează lupta intre vaccinați și etichetarea publică.

  Cu o doză- conspirationisti
  Cu două- sabotori
  Cu trei- ,,idealul social”

 4. Deci zecile de milioane de euro cheltuite pe campanii publicitare in care ,,vaccinul nu este obligatoriu dar este recomandat” au fost un fel de FNI.

  Dormi ,,linistit” dictatura se instaurează pas cu pas.

  Azi ținta pe medici si profesori, apoi cine urmează???

  Acești oameni au pierdut contactul cu realitatea.

  Nu e război, nu e stare de urgență să poți decide măsuri sanitare unilaterale care încalcă legislația muncii în vigoare și Constituția și mai ales libertăți individuale.

  Legislația în vigoare spune că testarea medicală a angajaților din educație se suporta de ANGAJATOR.

  1. Perfect adevărat! Nu numai, dar și libertatea de a gândi cu propria minte. Un Stat jalnic! Un PNL care își încalcă propriile fundamente. Halal! Câța Câța!

 5. Testarea trebuie sa o faca toti, zici ca unul este vaccinat dar este infectat fara simptome atunci ii va imbolnavii pe toti.

  Testarea trebuie sa fie gratuita.

  Salariile sunt tot taiate deci s-ar putea sa nu fie nevoie nici de testare nici de vaccinare ca vom fi in greva.

 6. Codul muncii spune foarte clar ca daca angajatorul imi cere o investigatie medicala, plateste pt efectuarea ei. Se pare ca legile sunt detalii care nu ii preocupa pe guvernantii nostri. Nerespectarea legilor si a drepturilor fundamantale (cum ar fi cel la munca) vad ca sunt tolerate cu seninatatea de toata societatea.

 7. Dar copiii nu trebuie sa se testeze periodic ? nu sunt purtatori ? degeaba ne vaccinam noi daca copiii nu sunt si ei testati , sa se testeze toata lumea !

 8. @tu
  Ia o pilula si calmeaza-te! Si dupa aia da-ne si o lista a cunostintelor tale sanatoase moarte din cauza vaccinurilor. Apoi mai ia o pilula, dormi de voie, si incearca sa te trezesti mai calm. Mai inteligent nu poti! Cum ai zice tu: “asta-i este!”

 9. Sindicatele din învățământ și-au luat vacanță? Au la dispoziție mai multe căi de acțiune. De ce nu le folosesc?

  Cadrele didactice obligate de politruci să se vaccineze, nu gratuit cum minte cu nerușinare prim-ministrul, ci pe banii noștri pe care a decis discreționar el să-i folosească din bugetul public, sau să se testeze pe cheltuiala lor au de asemenea la dispoziție mai multe căi de acțiune, printre care și accea de NU mai plăti contribuția la asigurările de sănătate.

  Acești politruci cred că capacitatea noastră de a raționa NU o depășește pe a lor.

 10. si trebuie sa se testeze si cei vaccinati pentru ca vaccinul nu te imunizeaza in mod absolut la boala, ci doar te apara de o forma grava…Asadar, toti profesorii se vor testa pe cheltuiala proprie, dupa parerea lui Catu, Tataru si altii.

 11. Asta-i este DICTATURA.. Cunosc oameni sănătoși care au murit în urma vaccinurilor.
  Unde sunt drepturile celor care aleg sa nu se vaccineze? Oare cei care se vaccinează nu sunt protejați de vaccin? De ce se tem de cei care nu s au vaccinat? Au făcut vaccin pentru a fi protejați, nu i așa? Până la urmă care este rostul vaccinului?
  Cine și asuma responsabilitatea efectelor adverse ale vaccinului?
  Viața nu e o loterie!!!!!

  1. Pentru ca eu, desteptule care esti destept, daca eu fac o forma cat de usoara de la tine, nevaccinatul, pot sa mor, pentru ca sunt bolnav de plamani. POT. Dar daca nu ma vaccinez, MOR la sigur. Sa va puna sa platiti. Nu am mila pentru niciun coleg care nu are interdictie alta decat preconceptii. Nu concep medic sau profesor, oameni cu educatie, sa nu se vaccineze sub pretexte de tipul: “Imi baga un cip”; ” Ne face cobai”; ‘ Testeaza pe noi si fac genocid”; “Vaccinurile au fost inventate de Bill Gates ca sa ne omoare pe rand, ca suntem prea multi”; ‘Vaccinul e ramas de la SARS si MERS si vor sa-si scoata banii ‘; ‘Vor sa ne oblige sa ne vaccinam ca sa isi ia guvernul comisioanele”. Si lista poate continua, dar nu am toata ziua.

   1. E o contradicție flagrantă.
    Dacă e o formă ușoară este insesizabilă și organismul nu se resimte.

    Istoric vorbind si alții au impus segregarea si discriminarea altora invocând ,,binele comun”

    P.S. Noile tulpini (lambda și miu) sunt imune la vaccinul caduc creat acum 9 luni.

    1. Pentru tine, cel sanatos, faptul ca ai gatul inflamat nu e periculos in caz de Covid tu fiind vaccinat. Iei un medicament cu albastru de metilen si gata. Mie, cu toate medicamentele posibile si vaccinat, corpul nu poate lupta corespunzator cu acest simptom usor. Am imunitate slaba si o boala cronica pulmonara. Din gat se duce in 3-4 ore in piept pana ma sufoc. Fara 2 saptamani de antibiotic si alte cateva tratamente ajutatoare mor sufocat. Nu te pripi in aprecieri medicale fara sa stii ce suferinte au oameni deja bolnavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Regulile de predare online: Cursurile pe net devin obligatorii și vor fi monitorizate. Profesorii, obligați să preia feedback de la părinți și elevi. Părinții, obligați să le asigure elevilor tehnologia necesară cursurilor. Școala poate da laptopuri în custodie

Ordinul de ministru care reglementează cursurile online, obținut de Edupedu.ro, arată care sunt regulile pentru fiecare categorie de actori implicată în procesul de predare online. Publicăm aici documentul și vom…
Vezi articolul

Ecaterina Andronescu, “șocată” de problemele din educație provocate tocmai de PSD: Părinții presează extraordinar pe școlile bune. Am ajuns să avem clase cu 36-38 de elevi

Aflată la al patrulea mandat de ministru al Educației, Ecaterina Andronescu se declară “șocată” de ce efecte au adus modificările pe care chiar guvernele PSD le-au adus legii educației din…
Vezi articolul

DOCUMENT Calendarul pentru concursul de directori va fi modificat – proiect. Avizele de la partide și culte trebuie depuse înaintea probei de interviu și nu înainte de validarea rezultatelor, cum este în prezent

Avizele de la partide, pentru școlile cu predare în limbile minorităților naționale, și cele de la culte, în cazul seminariilor și liceelor teologice, trebuie depuse înaintea probei de interviu și…
Vezi articolul