Profesorul Cătălin Ciupală, despre subiectele la Matematică, simulare BAC 2024: Ar trebui să se schimbe paradigma de a face subiectele. Nu-ți trebuie foarte multă imaginație ca să iei cinciul

Cătălin Ciupală / Foto: captură Digi24

Profesorul Cătălin Ciupală a declarat pentru Edupedu.ro, referitor la subiectele la Matematică, simulare BAC 2024, că ar trebui să se schimbe paradigma de a face subiectele: „Ele sunt făcute astfel încât un elev, dacă știe tiparul de subiecte, poate lua cinci. Deci, nu trebuie să gândească foarte mult și trebuie doar să știe tiparul de subiecte”

„După părerea mea, (subiectele – n.red) au fost destul de bine alese. Nu sunt subiecte care să dezvolte competențe prea mult. Sunt niște subiecte oarecum tehnice. Cred că ar trebui să se schimbe paradigma de a face subiectele. Ele sunt făcute astfel încât un elev, dacă știe tiparul de subiecte, poate lua cinci.

Deci, nu trebuie să gândească foarte mult și trebuie doar să știe tiparul de subiecte. Adică știi sigur că la exercițiul cutare vei primi o problemă de tipul acesta, știi, nu știi să o rezolvi, trebuie să urmărești câțiva pași și sigur nimerești pe barem.

Cu alte cuvinte, nu-ți trebuie foarte multă imaginație ca să iei cinciul. De exemplu, am dat problema de clasa a 12-a de la algebră unor elevi de clasa a 10-a și au făcut-o”, a spus cadrul didactic.

Cătălin Ciupală predă matematica la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov. Acesta a precizat că, în liceul unde predă, toți elevii au promovat la matematică și istorie.

Rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat 2024 pentru elevii de clasa a XII-a au fost comunicate de Ministerul Educației. La matematică sau istorie, proba obligatorie a profilului, cei mai mulți elevi – aproape 36% au obținut sub nota 5. Între 5 și 6 au luat 13% dintre elevii de clasa a XII-a.

Citește și:
Rezultate simulare BAC 2024: Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a nu au luat nota 5 la Limba română / La matematică sau istorie, 35% nu au luat peste 5
Exit mobile version