Programa de Bacalaureat va fi simplificată și pentru examenul din 2023, anunță ministrul Cîmpeanu

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com

Programa va fi simplificată și pentru Bacalaureatul care va fi organizat anul viitor, prin simplificarea materiei acoperite, pentru generația respectivă, în anii de pandemie, adică materia de clasa a IX-a și clasa a X-a, a spus luni, în conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Începând de anul viitor o să avem o tranziție spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată și anul viitor, cu ceea ce s-a predat în clasa a 10-a și eventual în clasa a noua, dar vom avea deja conținuturi complete pentru clasele a 11-a și a douăsprezecea”, a spus oficialul.

În aceeași conferință, tot cu privire la Bacalaureat 2023, el și-a exprimat speranța că va putea extinde la nivel național evaluarea digitală, aplicată anul acesta într-un singur județ, Călărași, ca parte a unui program pilot.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil

Exit mobile version