Programa de Bacalaureat va fi simplificată și pentru examenul din 2023, anunță ministrul Cîmpeanu

14.956 de vizualizări
Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com
Programa va fi simplificată și pentru Bacalaureatul care va fi organizat anul viitor, prin simplificarea materiei acoperite, pentru generația respectivă, în anii de pandemie, adică materia de clasa a IX-a și clasa a X-a, a spus luni, în conferință de presă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Începând de anul viitor o să avem o tranziție spre normalitate. Sigur că programa va fi simplificată și anul viitor, cu ceea ce s-a predat în clasa a 10-a și eventual în clasa a noua, dar vom avea deja conținuturi complete pentru clasele a 11-a și a douăsprezecea”, a spus oficialul.

În aceeași conferință, tot cu privire la Bacalaureat 2023, el și-a exprimat speranța că va putea extinde la nivel național evaluarea digitală, aplicată anul acesta într-un singur județ, Călărași, ca parte a unui program pilot.

  • “Anul viitor ne dorim să putem extinde la nivel național evaluarea digitală. Veți vedea câte avantaje sunt, în primul rând în favoarea elevului”, a spus ministrul.

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


2 comentarii
  1. Bună ziua.Cineva ar trebui sa se gândească și la elevii liceelor vocaționale! Vă pot oferi un studiu de caz, elev clasă pian principal CNA. De-a lungul anilor, examenelor,evaluărilor ne-am confruntat cu multe probleme și anomalii.Un elev care a studiat ani de zile pian și da ex in cl a 9a pt a continua studiul- nu se răsucește in clasele următoare!!!!Daca o face sa fie pe propria răspundere! Copilul meu studia 4-6 ore,acum incl 11a,12a nici nu mai spun! Că urmare, de ce in cl a 9a a 10 să facă zeci de ore de mate fiz chimie ???pt a nu le mai face deloc în 11-12!!!! Desigur, aceste materii și mai ales unele capitole sunt OBLIGATORIU de analizat în leg cu muzica și instrumentele: frecventa,intensitatea sunetelor, sau mecanica pt construcția instrumentelor, infl muzicii asupra creierului,modif chimice in creier etc. Poate se gândește cineva și pt Bacalaureat! De ce Istorie și nu Istoria Muzicii?! De ce Geografie , Filosofie sau Psihologie și nu Teoria Muzicii? Daca au aceeași materie ca Filologia atunci și acei copii sa dea examen la instrument!!!! Copiii noștri nu au timp pt odihnă nu pt recreere! Ganditi-va la aceste aspecte care NU SUNT MOFTURI! Ganditi-va cat timp le ia să învețe altceva pt Bac! decât ce este materie organica pt ei! Geografie Istorie sa fie testați in timpul anului.Ei ar trebui sa dea specialitățile lor la Bac pt că și liceul lor este ALTCEVA decât celelalte licee!

    1. Din păcate, nu-i interesează.Acesta este rezultatul anilor acestora.Și eu îmi doream să mi se de-a fix ceea ce-mi doream pe tehnic la bac la alegere, și na fost să fie.Se promovează papagalicismul pe bandă rulantă și lucrurile astea se pot rezolva doar dacă pornim toți o nouă revoluție pentru drepturile noastre ca și oameni și să-i facem pe ce-i care ne-au dus în seceta economiei țării noastre să plătească până la ultimul bănuț.Nu există nu se poate!Am trecut prin mai multe în ultimele secole și refuz că țara noastră va murii în foamete următoare generații fără să luptăm și pt. ultima palmă de pământ pe care ne-a încredințat-o bunul dumnezeu.M-am săturat să beau din paharul rușinii până la fund!Până aici le-au fost, trebuie să executăm pe cont propriu decât prin favoarea noastră, nu prin al lor! Deșteptați-vă, daco-romanilor! Le-au sunat ceasul străinilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba de Matematică de la profesoara Mihaiela Doinaru: Nu trebuie abandonate subpunctele care par dificile / Elevii să abordeze fiecare subiect, chiar dacă nu știu să îl finalizeze

Un sfat important pentru un candidat la proba de Matematică din cadrul Bacalaureatului este să abordeze fiecare exercițiu de pe subiect, chiar dacă nu duce până la capăt rezolvarea, pentru…
Vezi articolul