Guvernul mărește numărul de posturi la Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, ca să poată prelua și programele e-Twinning, pe lângă Erasmus+

Foto: Facebook.com - Erasmus

Guvernul a decis miercuri, prin modificarea Hotărârii Guvernului nr. 76/2005 a Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, să majoreze numărul de posturi cu 11 al acestei agenții și să preia și organizarea și monitorizarea activităților de e-Twinning ca fiind deja organism delegat al Comisiei Europene desemnat pentru implementarea programelor Erasmus+.

Programul Erasmus+ 2021-2027 va avea un buget dublu față de perioada anterioară.

Ghidul programului Erasmus+ 2022 îl găsiți aici.

Agenția va funcționa cu un număr maxim de 86 de posturi, cu încadrarea în numărul maxim de posturi aprobat pentru unitățile din subordinea Ministerului Educației, finanțate din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat.

Organizarea, funcţionarea şi atribuțiile Agenţiei se vor stabili prin regulamentul aprobat prin ordin al ministrului educaţiei, în concordanță cu termenii şi condiţiile privind participarea României la Programul Erasmus+.

Activitatea Agenţiei va avea la bază acordurile de finanțare aferente programelor Erasmus+, Corpul European de Solidaritate și acțiunii e-Twinning, încheiate între Comisia Europeană şi Agenție, având ca obiect implementarea programelor anuale sau multianuale de lucru, propuse de Agenție, avizate de Ministerul Educaţiei și aprobate de Comisia Europeană.

Exit mobile version