Proiectul de hotărâre ce stabilește la 100 de lei cuantumul minim al burselor în preuniversitar, în 2021-2022, a fost pus în dezbatere publică

Foto: © Alberto Mihai | Dreamstime.com

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică, săptămâna trecută, proiectul de Hotărâre de Guvern ce stabilește la 100 de lei cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar, în anul 2021-2022. Potrivit proiectului de HG, bursele se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin școlile și în sume defalcate din TVA, aprobate prin lege cu această destinație.

Proiectul prevede că autoritățile locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilități.

Ce spune proiectul de HG:

“ARTICOL UNIC.

(1) În anul școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 100 lei.

(2) Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație.

(3) Autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcţie de posibilităţile financiare ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.”

Se păstrează, astfel, nivelul minim stabilit în decembrie 2020 pentru bursele aferente an ului 2020-2021.

La începutul acestei luni, în discuțiile prealabile rectificării bugetare, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spunea:

Foto: © Alberto Mihai | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version