Propagandă violentă antivaccin la avizierul unei biserici din campusul studențesc Agronomie, cu zeci de informații false. Preot: ”Nu am ce explicații să vă dau. Eu dorm foarte bine. Nu mă bazez pe buna credință a lui Arafat”

Preotul Victor Mihăilă / Foto: Site oficial

De câteva zile, avizierul bisericii ortodoxe „Sfântul Chiril și Metodiu” din campusul studențesc Agronomie din București adăpostește un articol apocaliptic privind presupusele efectele vaccinării împotriva COVID 19 intitulat: „Medicul Vladimir Zelenko despre efectele vaccinării”. Articolul preia zeci de informații false despre vaccinurile anti-Covid, atribuite unui controversat medic din SUA care alimentează site-urile de teorii ale conspirației din întreaga lume.

Cei care citesc avizierul pot citi informații false despre presupusele pericole legate de vaccinare: riscă trei feluri de decese: acut, sub-acut și pe termen lung. Totul pus în contextul unei conspirații mondiale de reducere a populației. Tot la avizierul bisericii sunt listate alte pericole false: riscul de avorturi spontane, perturbarea funcției ovarelor, reducerea numărului de spermatozoizi.

Mesajul de la avizierul bisericii din Agronomie se încheie cu un îndemn la trezire întrucât „este al treilea război mondial”, totul asezonat cu trimiteri la Bill Gates. Zelenko este cunoscut în mediile antivacciniste prin prisma explicațiilor sale aberante privind efectele novice ale vaccinării împotriva Covid.

Chestionat de G4Media.ro în legătură cu sursa informațiilor false, parohul bisericii din Agronomie, Victor Mihăilă, a declarat că ”sursa e site-ul Cuvântul Ortodox. Vladimir Zelenko e un mare doctor. A tratat și vindecat mii de bolnavi, știu din presă, că nu e toată de aceeași opinie”. Întrebat în mod repetat pe ce se bazează când le arată enoriașilor un articol plin de informații false, preotul a spus: ”Asta spuneți dvs. și oamenii aud numai un fel de info. Am considerat că e datoria mea să se mai audă și altfel de informații, nu doar cele de la televiziuni (…) Am calitatea de formator de opinie și mi-am exercitat-o prin acest articol, care nu știu pe cine deranjează”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Exit mobile version