Propagandă violentă antivaccin la avizierul unei biserici din campusul studențesc Agronomie, cu zeci de informații false. Preot: ”Nu am ce explicații să vă dau. Eu dorm foarte bine. Nu mă bazez pe buna credință a lui Arafat”

1.879 de vizualizări
Preotul Victor Mihăilă / Foto: Site oficial
De câteva zile, avizierul bisericii ortodoxe „Sfântul Chiril și Metodiu” din campusul studențesc Agronomie din București adăpostește un articol apocaliptic privind presupusele efectele vaccinării împotriva COVID 19 intitulat: „Medicul Vladimir Zelenko despre efectele vaccinării”. Articolul preia zeci de informații false despre vaccinurile anti-Covid, atribuite unui controversat medic din SUA care alimentează site-urile de teorii ale conspirației din întreaga lume.

Cei care citesc avizierul pot citi informații false despre presupusele pericole legate de vaccinare: riscă trei feluri de decese: acut, sub-acut și pe termen lung. Totul pus în contextul unei conspirații mondiale de reducere a populației. Tot la avizierul bisericii sunt listate alte pericole false: riscul de avorturi spontane, perturbarea funcției ovarelor, reducerea numărului de spermatozoizi.

Mesajul de la avizierul bisericii din Agronomie se încheie cu un îndemn la trezire întrucât „este al treilea război mondial”, totul asezonat cu trimiteri la Bill Gates. Zelenko este cunoscut în mediile antivacciniste prin prisma explicațiilor sale aberante privind efectele novice ale vaccinării împotriva Covid.

Chestionat de G4Media.ro în legătură cu sursa informațiilor false, parohul bisericii din Agronomie, Victor Mihăilă, a declarat că ”sursa e site-ul Cuvântul Ortodox. Vladimir Zelenko e un mare doctor. A tratat și vindecat mii de bolnavi, știu din presă, că nu e toată de aceeași opinie”. Întrebat în mod repetat pe ce se bazează când le arată enoriașilor un articol plin de informații false, preotul a spus: ”Asta spuneți dvs. și oamenii aud numai un fel de info. Am considerat că e datoria mea să se mai audă și altfel de informații, nu doar cele de la televiziuni (…) Am calitatea de formator de opinie și mi-am exercitat-o prin acest articol, care nu știu pe cine deranjează”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.


5 comments
  1. Are dreptate, bai oilor spalate pe creier, habar nu aveti. Ce este asa violent in primul rand fiecare are dreptul la opinie, omul si-a spuns opinia, daca vrei o urmezi daca nu te duci si te dizolvi, nu mai veniti voi sa ne spuneti cum sa gandim, voi care si asa sunteti niste inculti.

  2. Exista remediul pentru cei afectati de conspiratii,mai ales de cand netul este aproape gratis iar viteza super in Romania:RUDOTEL si un stagiu la Obregia.
    Totusi raspandacii formatori de opinie necesita internari repetate ,inclusiv suspendarea abonamentului la compania furnizoare de internet(nelimitat).

  3. Da’ de ce este “violentă” propaganda, că nu înțeleg? S-au folosit leviere, bâte, săbii? Vedeți că nu prea aveți proprietatea termenilor, neobrigadierilor…

    1. Profa de la Botosani daca a vorbit la fel au dat-o afara. Acum o saptamana Bor a dat un comunicat cum ca asa ceva nu se iarta,nu se sustine si se va da afara respectivul. Inca nu am auzit de popi dato afara ca-s antivaccinisti. Si majoritatea sunt si o exprima si printre enoriasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul Daniel David: Universitatea Babeș-Bolyai nu mai poate crește în actuala paradigmă / Reglementările sunt gândite colectivist, ministerul ne tratează ca pe campusuri proprii / UBB își propune de acum obiective world-class

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca “a ajuns în paradigma actuală la maximum de dezvoltare! În această paradigmă nu mai putem crește, ci putem aștepta ca celelalte universități din țară să…
Vezi articolul

VIDEO Andreea Esca, mesaj pentru părinți și elevi: „Vă rog să luați jocurile în joacă, dar să nu luați și acest virus în joacă”. Prezentatoarea Știrilor PROTV se alătură campaniei Ministerului Educației

Prezentatoarea Știrilor PROTV, Andreea Esca transmite un mesaj video pentru părinți și elevi, în cadrul unei campanii a Ministerului Educației de responsabilizare a tinerilor să stea în casă. Aceasta spune…
Vezi articolul