Propunere pentru școală, de la ministrul Tineretului și Sportului: „Să începem cu prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, după aceea putem să începem să învățăm”

Propunere pentru școală

Foto: MTS

Programul la școală ar trebui să înceapă cu 45 de minute de mișcare fizică și nutriție, este de părere noul ministru al Tineretului și Sportului, campionul paralimpic Carol Eduard Novak. „Fiecare copil trebuie să știe să înoate și să patineze”, a spus ministrul la Digi24. El își propune să obțină acest lucru în decurs de un an.

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului.

În ceea ce privește modul în care se desfășoară orele sport online, ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să le pună note elevilor în pandemie. Spre exemplu, le cer copiilor să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze. Ministrul spune că a văzut asta inclusiv la copiii săi, pe care îi aude sărind în camera lor.

„Nu are sens. Sărituri? Pentru ce? Poți să faci altceva. Soțiile noastre se uită la gimnastică pe YouTube, poate să facă abdomene sau orice, simplu, simplu, numai ca să învățăm să ne mișcăm, aceasta este prima fază. După aceea, putem să trecem la altă fază. Să învățăm să ne mișcăm periodic. Acum, lumea virtuală ne fură”, a punctat Eduard Novak.

El a confirmat că nu renunță la activitatea sportivă pe durata mandatului. Unicul campion paralimpic al României vrea să participe, ca sportiv, la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și crede că are puterea de muncă necesară pentru a se antrena și a fi și ministru.

„Aș fi primul ministru care participă efectiv ca sportiv de performanță la o competiție de această anvergură”, a spus Novak.

„Sincer, sunt obișnuit. Am trei copii, am o academie de copii, am o echipă profesionistă plus Federația și în tot acest timp am fost și sportiv de performanță, așa că știu să-mi prioritizez foarte bine timpul și cred că, la urma urmei, nimeni nu are timp de pierdut, așa că dacă mă concentrez bine pe care sunt prioritățile, atunci cred că pot să le fac pe amândouă”, a mai spus ministrul la Digi24.

Citește și: ANALIZĂ Tinerii și persoanele cu studii elementare, categoriile care spun cel mai des că nu se vor vaccina / În actuala programă de liceu, valabilă în ultimii 15 ani, nu există cuvântul vaccin/vaccinare. În manualele de Biologie informațiile sunt extrem de puține

Sursă foto: Captură Digi24

Exit mobile version