Propunere pentru școală, de la ministrul Tineretului și Sportului: „Să începem cu prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, după aceea putem să începem să învățăm”

11.968 de vizualizări
Foto: MTS
Programul la școală ar trebui să înceapă cu 45 de minute de mișcare fizică și nutriție, este de părere noul ministru al Tineretului și Sportului, campionul paralimpic Carol Eduard Novak. „Fiecare copil trebuie să știe să înoate și să patineze”, a spus ministrul la Digi24. El își propune să obțină acest lucru în decurs de un an.

„Îmi doresc ca fiecare copil să știe să înoate, să patineze. Minim. Și trebuie implicat sistemul educațional în sport. Haide să găsim altă formulă de educație fizică, 45 de minute de stretching plus nutriție. Eu aș pune prima oră să începem de aici, prima oră în fiecare zi 45 de minute de gimnastică și nutriție, dupa aceea suntem fresh, putem să începem să învățăm”, a spus ministrul Sportului.

În ceea ce privește modul în care se desfășoară orele sport online, ministrului i se pare nepotrivit modul în care unii profesori de sport au ales să le pună note elevilor în pandemie. Spre exemplu, le cer copiilor să facă în casă sărituri și exerciții specifice unei săli de sport și să se înregistreze. Ministrul spune că a văzut asta inclusiv la copiii săi, pe care îi aude sărind în camera lor.

„Nu are sens. Sărituri? Pentru ce? Poți să faci altceva. Soțiile noastre se uită la gimnastică pe YouTube, poate să facă abdomene sau orice, simplu, simplu, numai ca să învățăm să ne mișcăm, aceasta este prima fază. După aceea, putem să trecem la altă fază. Să învățăm să ne mișcăm periodic. Acum, lumea virtuală ne fură”, a punctat Eduard Novak.

El a confirmat că nu renunță la activitatea sportivă pe durata mandatului. Unicul campion paralimpic al României vrea să participe, ca sportiv, la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor și crede că are puterea de muncă necesară pentru a se antrena și a fi și ministru.

„Aș fi primul ministru care participă efectiv ca sportiv de performanță la o competiție de această anvergură”, a spus Novak.

„Sincer, sunt obișnuit. Am trei copii, am o academie de copii, am o echipă profesionistă plus Federația și în tot acest timp am fost și sportiv de performanță, așa că știu să-mi prioritizez foarte bine timpul și cred că, la urma urmei, nimeni nu are timp de pierdut, așa că dacă mă concentrez bine pe care sunt prioritățile, atunci cred că pot să le fac pe amândouă”, a mai spus ministrul la Digi24.

Sursă foto: Captură Digi24

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii
 1. Sportul, munca, pasiunea, sexul și prestigiul. Sa invățăm de mici sa scoatem totul de la corpul nostru și să-i corectam din timp toate defectele. Evident pentru a ne îndeplini visul sau planul domnului.
  Ce simplă a devenit viata în secolul xxi, totul e limpede. Tot ce trebuie sa facem este sa ne alegem setul de reguli și “mentorii”.
  Nu 15 minute din care 5 ceva mindfullness, 45 de minute, după care vom face duș, sauna, masaj, un snack bio pe o muzica cu unde theta. Apoi într-o ora terminam restul disciplinelor ca să putem trece la activități din care sa iasă banii. Ca e aiurea ca la 18 ani, la un corp perfect, o voință ce mișcă munții, o minte doldora de gândire critica și inteligente alternative sa nu ai venitul pasiv pentru finanțarea oricărui vis , o drona ultimul răcnet și o insulă în caz de simulări cu sfârșitul lumii.

 2. Ma intreb daca pe oamenii acestia ii verifica cineva la cap atunci cand ii pun in fruntea unui minister.
  Sigur ca ar fi bine si sa le dam o masa calda la pranz, copiii sa traga un pui de somn, iar apoi sa bata mingea macar 45 de minute.
  Cei care vor pot inota in piscinele din curtea scolilor sau face karting pe pista din spate.
  Posibil si echitatie pentru cei merituosi si cu drag de natura.

 3. După 45 de minute de sport sunt transpirați, leșinați mai faci română, matematică, fizică, chimie? – iar de nutriție la țară când de abia au ce să mănânce, dacă au, nu poate fi vorba.

 4. Upsss…altă minte luminată! Și când vine chiar de la ministrul sportului… Cică să înceapă toți copiii orele cu sport… Un profesor cu toate clasele! Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Concurs organizat de Institutul Francez despre biodiversitate, în luna francofoniei. Elevii și studenții pot trimite lucrări, video-uri sau benzi desenate până pe 14 martie

Pentru a conștientiza problematica protejării mediului înconjurător și îngrijirea biodiversității, Institutul Francez din România anunță concursul de creație artistică “Generația biodiversitate” / “Génération biodiversité” care promovează creativitatea în serviciul viziunilor…
Vezi articolul

Legea lui Liviu Pop, contestată de Sindicatele „Spiru Haret” înainte de a se naște: Nu am fost azi la dezbatere, așa cum anunță Senatul

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ nu a avut astăzi niciun reprezentant la dezbaterea  „Educaţia Încotro?”, organizată de Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, așa cum eronat a apărut în comunicatul Senatului…
Vezi articolul

Formarea continuă a cadrelor didactice, prin programe acreditate pentru format față-în-față, se poate derula online pe durata suspendării cursurilor în școli

Programele de formare continuă acreditate pentru forma de organizare de tip față-în-față, aflate în desfășurare la data suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat/particular și suspendate conform prevederilor…
Vezi articolul