Raed Arafat a anunțat sistarea până pe 31 martie a activității didactice față în față cu studenții în cadrul universităților

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat oficial recomandarea trimisă tuturor universităților de a sista până în 31 martie activitatea didactică față în față cu studenții. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe susținute alături de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru. Edupedu.ro a scris în exclusivitate că grupul tehnico-științific condus de Arafat a recomandat în cursul nopții suspendarea cursurilor în preuniversitar și universitar până la 31 martie.

Raed Arafat a mai anunțat suspendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentelor și dispozitivelor medicale, a materialelor sanitare în afara României. A anunțat recomandarea oficială a decalării programului de lucru în cazul firmelor private cu peste 99 de angajați, pentru cei care folosesc transportul în comun, până pe 31 martie.

“Trei intervale orare sunt recomandate: ora 8, 9, 10 de începere a programului”, a declarat Arafat. “Pentru instituțiile publice decalarea programului este obligatorie”, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Director al grupului tehnico-științific de la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Raed Arafat a anunțat tot în cadrul acestei conferințe restricționarea acitivităților culturale, artistice, sportive, religioase în spațiu închis cu participarea a peste 100 de persoane, până la 31 martie. “Dacă sunt activități care se pot desfășura în aer liber, ca la biserică, acest lucru se poate face”, a adăugat Arafat.

Muzele își sistează activitatea cu public până la 31 martie.

Citește și:

 

 

Exit mobile version