Raluca Turcan: Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, astfel încât materia să fie simplificată în procesul de predare online

Foto: gov.ro

Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la B1TV. Aceasta a spus că prin acest proces, materia va fi “simplificată în procesul de predare online”.

“Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, astfel încât materia să fie simplificată în procesul de predare online și se fac chiar cursuri la care participă profesori din toată țara, mii de profesori pe zi la astfel de module, de “webminarii” sunt intitulate, și în care încearcă să focalizeze materia pe competențe și adaptarea curriculei”.

Reamintim că Ministerul Educației a început de o săptămână un serial de webinarii sub denumirea ‘Educația continuă”, în care profesorii prezintă mai ales metode de predare online a materiei.

Sesiunile au loc live, în fiecare zi la ora 15:00, dar până acum niciun profesor nu a prezentat metode de structurare sau de adaptare a materiei pentru predarea online, ci tehnici de predare și evaluare folosind aplicații, instrumente digitale sau formulare de testare.

Toate cele 6 webinarii pot fi văzute în lista de redare de mai jos.

Raluca Turcan a mai spus în aceeși emisiune că “școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu, a devenit mai introvertit, mai absent, tinde mai mult spre leneveală”

Toate școlile sunt închise din 7 noiembrie până cel puțin pe 9 decembrie.

Foto: Raluca Turcan/Facebook.com

Exit mobile version