Raluca Turcan: Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, astfel încât materia să fie simplificată în procesul de predare online

8.933 de vizualizări
Foto: gov.ro
Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, a declarat vicepremierul Raluca Turcan la B1TV. Aceasta a spus că prin acest proces, materia va fi “simplificată în procesul de predare online”.

“Ministerul Educației în momentul de față este în plin proces de adaptare a materiilor la competențele pe care doresc să le transmită, astfel încât materia să fie simplificată în procesul de predare online și se fac chiar cursuri la care participă profesori din toată țara, mii de profesori pe zi la astfel de module, de “webminarii” sunt intitulate, și în care încearcă să focalizeze materia pe competențe și adaptarea curriculei”.

Reamintim că Ministerul Educației a început de o săptămână un serial de webinarii sub denumirea ‘Educația continuă”, în care profesorii prezintă mai ales metode de predare online a materiei.

Sesiunile au loc live, în fiecare zi la ora 15:00, dar până acum niciun profesor nu a prezentat metode de structurare sau de adaptare a materiei pentru predarea online, ci tehnici de predare și evaluare folosind aplicații, instrumente digitale sau formulare de testare.

Toate cele 6 webinarii pot fi văzute în lista de redare de mai jos.

Raluca Turcan a mai spus în aceeși emisiune că “școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu, a devenit mai introvertit, mai absent, tinde mai mult spre leneveală”

Toate școlile sunt închise din 7 noiembrie până cel puțin pe 9 decembrie.

Foto: Raluca Turcan/Facebook.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
  1. Profesorul valoros la școală este valoros pentru elevi și online.
    Elevul cu drag de învățătura, este valoros și la școală, și online.
    Desigur ca cei mai mulți elevi sunt mediocri la școală deci și online. De aici și furtuna în paharul cu apa.

  2. Toată vara au dormit .
    Au fost in campanie electorală cum sunt și acum .
    Vor sa ne convingă sa le votam ( Anisie și Barcari- “la evaluarea naționala se putea lua un 5-6 ușor fără meditații “) cu nimicul făcu pentru elevi ( niște temene prorogate) .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis: Autoritățile să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult cât se poate / Profesorii evident că merită stimulentul pentru predarea pe perioada de alertă. Întrebarea e dacă, momentan, se poate

“Trebuie sa evităm știri panicarde și descrierea unor situații extreme, care, sigur, teoretic sunt posibile. Eu cred că autoritățile trebuie să încerce să mențină școala în funcțiune atât de mult…
Vezi articolul