Rata de infectare COVID în București a ajuns la 5,57 la mie. De la pragul de 6 mie, toți elevii intră în online din săptămâna următoare și se instituie carantină de noapte în weekend / Grădinițele și creșele rămân deschise

Universitatea din Bucuresti / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Rata de infectare COVID în București a ajuns la 5,57 la mie, potrivit Direcției de Sănătate Publică București. De la pragul de 6 mie, școlile intră în online începând de săptămâna următoare înregistrării pragului maxim al ratei de incidență și se instituie carantină de noapte în weekend.

În doar 16 zile, din 13 septembrie până pe 28 septembrie, rata de infectare a crescut de la 1,52 la mie până la 5,57 la mie – o creștere de 3,6 ori.

Este a doua zi consecutivă cu o creștere semnificativă și încă nu au fost luate în calcul cele aproape 2.600 de infectări raportate luni.

Rata de infectare publicată astăzi este calculată pentru perioada 11-24 septembrie. Există un decalaj de 3 zile astfel încât să poată fi primite rezultatele la toate probele pentru testele recoltate într-un interval de 14 zile.

Atunci când se depășește pragul de 6 la mie, în ziua de vineri se stabilește, conform ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, trecerea în regim online a elevilor și este introdusă carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20.00 – 5.00. În acest interval, doar persoanele vaccinate pot să iasă din case fără un motiv întemeiat.

Grădinițele și creșele rămân deschise până la o decizie de intrare în carantină a localității.

Cum a evoluat rata de infectare în București, de la începutul cursurilor:

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele vor funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Foto: edu.ro
Exit mobile version