Nu se ia în discuție un scenariu online integral pentru școli / Peste 34.000 de elevi vor învăța în sistem online săptămâna viitoare – Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației VIDEO

21.843 de vizualizări
Sorin Ion / Foto: Facebook.com
Ministerul Educației nu ia în discuție un scenariu online integral pentru școli, a spus astăzi secretarul de stat Sorin Ion. Între timp, un total de aproximativ 35.000 de elevi vor învăța în sistem online de săptămâna viitoare, după ce alți 17.000 se vor alătura celor 17.600 de elevi aflați deja în online de la începutul săptămânii acesteia, potrivit datelor prezentate astăzi de Sorin Ion, în cadrul unei conferințe de presă a Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

„Vinerea este ziua în care, la nivelul fiecărui județ, în cadrul comitetelor pentru situații de urgență, se decid scenariile de funcționare pentru săptămâna următoare. În urma datelor primite, avem un număr de 54 de localități cu rata de incidență peste 6, iar din analizele noastre rapide din ultimele două ore, asta înseamnă 128 de unități de învățământ și 17.106 elevi care vor învăța în sistem online pe întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepția situației în care într-una din localități s-ar institui starea de carantină: acolo decizia se ia de îndată. Altfel, indiferent de rata de incidență din cursul săptămânii viitoare, aceste unități școlare vor funcționa în sistem online. Așadar, celor 17.000 de copii li se adaugă cei care, pe parcursul săptămânii trecute, au intrat în sistem online ca urmare a cazurilor confirmate”, a declarat Sorin Ion.

  • Secretarul de stat a adăugat că rezultatele chestionarului privind intenția de vaccinare a copiilor, emis de către Minister, vor fi centralizate peste o săptămână.

„Estimăm un procent de 3%, săptămâna viitoare, de elevi care să învețe online; nu se ia în discuție un scenariu online integral, lucrurile tehnice s-au îmbunătățit, au fost și alte măsuri care, în funcție de necesități, s-au dotat școli, autoritățile locale au dotat școlile. Nu ne dorim să se întâmple învățământ online sau, în măsură mică, suntem mai bine pregătiți. Rămâne problema localităților fără curent… nu pot să estimez un număr de copii care locuiesc fără internet”, a mai spus Sorin Ion.

Întrebat ce se întâmplă cu școlile care acum intră în mediul online prin creșterea rapidă a ratei de infectare, premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, la Digi24, că “și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie”. Întrebat despre creșterea rapidă a cazurilor de infectare în rândul elevilor și al profesorilor, premierul a spus că „ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze”.

Declarațiile lui Sorin Ion, de la minutul 26:30 în video-ul de mai jos:

În urmă cu o săptămână, erau doar 13 localități care trecuseră de pragul de 6 la mie și unde elevii au trecut de la învățarea față în față la școala online. Creșterea numărului de localități de la o săptămână la alta a fost de 415%, adică de peste 4 ori.

Trecerea la școala online se face atunci când localitățile trec de pragul 6 ‰, conform regulilor pentru începerea anului școlar 2021-2022 anunțate de miniștrii Educației și Sănătății și prevăzute într-un ordin comun. De menționat că doar creșele și grădinițele vor funcționa în format fizic în acest caz, până la declararea carantinei în localități.

Citește și:
LISTA În 54 de localități școlile se închid de luni, 27 septembrie, iar elevii trec la școala online. Creștere de 4 ori față de săptămâna trecută
Premierul Cîțu, despre intrarea școlilor în online: Și anul trecut am avut o vacanță prelungită care a ajutat și a redus valul 3, dacă ajungem acolo vom lua această decizie / Despre cele 4 mii de cazuri de infectare din școli: Ăsta este un semnal pentru profesori că ar trebui să se vaccineze
Peste 1.000 de elevi și 600 de profesori și alți angajați, confirmați cu COVID-19 în prima săptămână de școală la nivel național / Peste 17 mii de elevi din aproape 800 de clase fac școală online

10 comments
  1. In ministerul lipsei de educatie, de creier si de orice altceva, cu asta se ocupa un secretar de stat pentru preuniversitar. Cand nu e in teritoriu, la vreo intalnire cu amarasteni din aia pentru care nu merita sa porti masca, iar aia se iau dupa tine, ca deh, esti ”sefu”, tii conferinte de presa (cu masca, erai la serviciu la capitala, nu se facea…) si anunti statistici. Macar de-ar fi bune, ca sa nu cazi ca fraierul in mijlocul bancului aluia de la Radio Erevan (Un ascultător întreabă: – E adevărat că lui Ionescu i s-a dat o Volgă albă?
    Redacția răspunde: – Da, cu trei mici corecții: nu era albă, era neagră; nu era Volgă era bicicletă; nu i s-a dat, i s-a luat.). Asa si tu, cu astia 34.000 care nu-s in toata tara, ci doar in Bucuresti.

  2. Nu stim ce mai asteptati ! Nici voi nu stiti ce vreti! Probabil sa începem să îngropam si copii ,sunteti inconștienti sau probabil ținerea deschisă a școlilor va menține în funcție? Închideți SCOLILE PANA NU E PREA TARZIU!

    sa îngropam si copii

  3. Vreti sa moara si copiii ? Autqgari,gari mijloqce de transport in comun,frig,mizerie. Ar trebui sa intrati la puscarie toti daca veti vedea sicrie de 1 m pline cu copii. Parinti iresponsabili. Nu le pasa de sanatatea copiiilor lor,iar trimite si la ati doar sa mearga la scoala. Aveti timp descoala inca 20 de ani dupa pandemie.

  4. Acum ministrul Campeanu a dat-o in bara cu scoala directa. Il pune la inaintare pe secret.de stat. Politica strutului. Era clar ca fara testare, scoala este o cale de transmitere virus si cu vaccinati ori fara vaccinare. Vaccinatii pot da si ei boala altora.

  5. Orice as gandi despre pnl, asta a fost cel mai cu capul pe umeri dintre toti. Categoric are dreptate. Au trecut 2 ani, online ul trebuie exclus. In cel mai rau caz inghetat anul si toata lumea aceleasi drepturi si obligatii. E destul. De astea cu online integral nu mai tin printre profesori. Ne am vaccinat si nu am primit nici macar un drept. Ne baga de a valma im online.

    1. Nu online este problema, ci lipsa de interes pentru invatatura a multor elevi.
      Sa nu afirnati ca elevii care invatau in școală nu invatau online.

  6. Foarte rău !Daca doamne ferește moare un copil sufocat la ATI o sa va schimbați discursul dar va fi prea tarziu ! Închideți școlile pana nu ne infectăm toți și să treziti și pe domnul Câmpeanu la realitatea pandemica !

  7. Testați masiv in scoli! Nu va bateți joc de copii! Dacă vreți prezență fizică, asigurați condiții! Sunt cadru didactic vaccinat și am contractat virusul in școală. ( Exista clase în online). Declarația prim- ministrului este cinică. Eu m- am testat pe banii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Academia Română a lansat o scrisoare de protest împotriva demiterii lui Nicolae Zamfir de la conducerea Institutului Național de Fizică Nucleară: “Actul și maniera demiterii de către Ministrul Educației sunt de neînțeles”

“Actul şi maniera demiterii de către Ministrul Educației și Cercetării a Directorului General al Institutului care implementează Proiectul ELI-NP sunt de neînţeles. În plus, ele au conotații mai largi, reprezentând…
Vezi articolul
Inspecția specială

DOCUMENT Presiuni făcute prin inspectorate, de către Ministerul Educației, pentru ca aproape 7 mii de profesori să finalizeze cursul online MATE și obligatoriu să completeze evaluarea

Ministerul Educației le solicită profesorilor care s-au înscris la cursul online MATE să-l finalizeze, potrivit unei document trimis către inspectoratele școlare, obținut de Edupedu.ro. Luna trecută, Ministerul Educației a transmis inspectoratelor…
Vezi articolul