Reacția unui profesor la sporul de calculator cerut Guvernului de o parte din sindicatele din Educație: E cam aberant sa ceri acest lucru pentru profesori și pentru elevi sa nu existe o măsura similară / Mi se pare o tichie de mărgăritar pe care FSLI mi-o pune pe cap

Foto: Pixabay.com

E cam aberant sa ceri acest lucru pentru profesori și pentru elevi sa nu existe o măsura similară, susține profesorul de informatică Viforel Dorobanțu, ca reacție la demersul făcut de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ de a solicita spor de calculator de la Guvern în plină campanie electorală. Viforel Dorobanțu este director al Școlii gimnaziale Curcani, județul Călărași.

Profesorul își explimă public opinia și spune că acest demers sindical nu este oportun, după care enumeră patru motive pentru care, în opinia sa, sporul de calculator nu ar fi trebuit nici măcare invocat. “Eu văd acest demers mai mult ca pe un exercițiu de imagine al FSLI, la care profesorii nu știu dacă achiesează într-o majoritate zdrobitoare! Și dacă o vor face, înseamnă ca avem o problema noi, profesorii, nu FSLI!”, spune profesorul în mesajul său. Redăm postarea:

“În ultima săptămâna asistăm cu toții la o avalanșă de păreri (deocamdată ), in legătură cu solicitarea de către FSLI a unui “spor pentru condiții de muncă pentru personalul didactic care, in contextul epidemiologic actual, își desfășoară activitățile didactice in sistem on-line”.

Îmi exprim public opinia privind INOPORTUNITATEA acestei solicitări către MEC! În primul rând, e cam aberant sa ceri acest lucru pentru profesori și pentru elevi sa nu existe o măsura similară!In al doilea rând, acest spor, acolo unde se acorda, este supus unor reglementări speciale (măsurători autorizate ale nivelului de radiație), pe care, ce sa vezi, școala trebuie sa le plătească firmelor autorizate!

În al treilea rând, in condițiile actuale, mie mi se pare o tichie de mărgăritar pe care FSLI mi-o pune pe cap, cam fără sa țină cont pe ce lume trăim!

În al patrulea rând, sintagma “personal didactic”, sigur ii va exclude pe secretari, contabili, bibliotecari, care, chiar dacă fac parte din personal didactic auxiliar, nu au beneficiat de alte sporuri acordate personalul “didactic”!

Eu văd acest demers mai mult ca pe un exercițiu de imagine al FSLI, la care profesorii nu știu dacă achiesează într-o majoritate zdrobitoare! Și dacă o vor face, înseamnă ca avem o problema noi, profesorii, nu FSLI!”

Edupedu.ro a scris pe 12 noiembrie despre sporul de calculator pentru profesori solicitat Guvernului în plină campanie electorală de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. Printr-o adresă obținută de Edupedu.ro, FSLI reclamă faptul că “gradul de nemulțumire al salariaților este din ce în ce mai mare” și cere spor pentru condiți de muncă, sub pretextul că desfășurarea școlii online presupune o perioadă îndelungată de expunere a cadrelor didactice la radiațiile emise de dispozitivele electronice personale, pe care le folosesc în activitatea profesională.

Sindicatele FSLI încep adresa depusă la Guvern pe 11 noiembrie printr-un avertisment “gradul de nemulțumire al salariaților este din ce în ce mai mare, în condițiile în care Guvernul României nu a avut, printre priorități, personalul din învățământ”.

Foto: Pixabay.com

Exit mobile version