Recomandările de combatere Covid-19 în școli, în noul an, au fost reduse drastic de Centrele Americane pentru Controlul Bolilor, în pofida riscurilor puse de unele variante agresive ale coronavirusului

Foto: Freepik.com

Centrele Americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ale căror ghiduri de combatere a pandemiei Covid-19 au fost o referință atât în SUA, cât și pentru multe autorități europene, au emis săptămâna aceasta o nouă variantă, actualizată, de recomandări privind prevenirea Covid-19 în școli, după cum relatează Education Week. Aceasta propune, la începutul noului an școlar, o serie de măsuri mult mai relaxate decât până acum, chiar dacă există se consideră că pandemia nu a trecut, iar unele variante agresive ale coronavirusului reprezintă surse de risc.

CDC nu mai recomandă carantina elevilor după ce au intrat în contact cu o persoană infectată, ci spune că elevii și angajații școlilor ar trebui să continue să vină la școală, să poate o mască adecvată și să se testeze. Sunt eliminate și recomandările prin care școlile americane erau sfătuite să îi primească în continuare pe elevii expuși la virus, atât timp cât se testează periodic. 

Iar în privința măștii, în locul recomandării ca aceasta să fie purtată, noua formulare spune că școlile și unitățile preșcolare “pot să ia în considerare și recomandarea de a purta mască și/sau de testare în clasa unde un elev a fost expus recent virusului, fără ca acel elev să poată purta mască în mod consistent și corect”.

Recomandările țin cont de scăderea riscurilor de îmbolnăvire gravă asociate Covid-19, dar vin într-un moment în care epidemiologii avertizează că variante foarte contagioase ale virusului riscă să afecteze, în continuare, buna desfășurare a școlii, existând riscul îmbolnăvirii repetate, potrivit sursei citate.

Vezi și: Protocolul sanitar pentru școlile din Franța, valabil din septembrie: reguli simplificate, pe trei niveluri. Sunt 10 zile de trecere de la un nivel la altul
Exit mobile version