Rectorul Daniel David: Universitatea Babeș-Bolyai este “de acord cu renunțarea” la titlul de doctor, dar “cu anumite condiții” – să fie recunoscută problema de integritate academică și să existe implicații administrative / Comisia care preia parțial atribuțiile CNATDCU “este prea dependentă de universități”

Daniel David / Foto: UBB

Daniel David / Foto: UBB

Noua Comisie care va prelua o parte dintre atribuțiile CNATDCU, potrivit proiectelor noilor legi ale educației, “este prea dependentă de universități și nu are nicio funcție puternică de control a universităților”, fapt pentru care “trebuie să îi dai o autonomie față de universități, forță de control și de sancționare”, afirmă Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, într-un interviu acordat Europa Liberă. El spune, cu aceeași ocazie, că UBB este “de acord cu renunțarea” la titlul de doctor, de către deținătorii acestor titluri, “dar numai cu anumite condiții”.

Reprezentantul UBB spune că “am formulat aproximativ 38 de pagini de comentarii legate de lege”, pe lângă poziția transmisă de Consorțiul Universitaria, ce a vizat chestiuni de finanțare și de reprezentare națională.

Rectorul clujean a enumerat în interviul citat o parte dintre punctele de vedere pe tema pachetului legislativ. Între altele:

Citește interviul integral pe site-ul Europa Liberă.

Exit mobile version