Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, numit consilier onorific al premierului Ciucă pe chestiuni legate de Spațiul European al Educației și Spațiul European al Cercetării

Marilen Pirtea / Foto: UVT

Marilen Gabriel Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara și parlamentar PNL, a fost numit, marți, consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă “pentru sprijinirea participării universităților românești la programele și inițiativele dezvoltate în Spațiul European al Educației și în Spațiul European al Cercetării”.

Potrivit ordinului de numire în această poziție, activitatea este neremunerată.

Marilen Pirtea este deputat PNL de Timiș, aflat la al doilea mandat. El este rectorul Universității de Vest din 2012 și profesor universitar în domeniul Finanțelor.

Spațiul European al Educației urmărește întărirea sistemelor naționale de educație prin colaborarea la nivel european, cu orizont de formare până în 2025. Spațiul European pentru Cercetare, lansat în urmă cu două decenii, urmează să treacă printr-o reformă considerabilă ca instrument de consolidare a pieței europene de cercetare, inovare și tehnologie, care să susțină tranziția verde și tranziția digitală la nivel UE.

Exit mobile version