Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, după condamnarea cu suspendare, în dosarul Cutezătorii, în primă instanță: Sunt şocat de decizie şi o resping

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Rectorul Universității Politehnica București, fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, se declară șocat de decizia instanței, a declarat pentru Agerpres. Decizia nu este definitivă.

Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București, a fost condamnat azi, 31 martie, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce a înstrăinat baza sportivă școlară Cutezătorii. Decizia nu e definitivă.

El s-a declarat “şocat de decizia” instanţei în cazul său, pe care spune că o respinge, și anunţă că îşi va apăra mai departe dreptatea, a declarat pentru Agerpres. “Sunt şocat de decizie şi o resping. Instanţa nu a ţinut cont de niciunul dintre argumentele pe care le-am adus. Sunt decis să îmi apăr dreptatea şi voi merge mai departe”, a mai declarat Mihnea Costoiu.

El a fost trimis în judecată în martie 2018 de către Direcția Națională Anticorupție. A fost acuzat pentru faptul că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus Statului un prejudiciu de 10,79 milioane de euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii.

O reacție a venit și din partea președintelui Senatului Universității Politehnica București: “În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții“, spune pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru. „Nu am ce să comentez mai mult. În momentul în care va fi o decizie definitivă, atunci putem trage o concluzie. Până atunci este prematur”, a repetat Pisecaru.

Mihnea Costoiu a fost ales rector al Universității Politehnice din București pentru mandatele 2012-2016, 2016-2020 și 2020-2024. Din 2014 a fost senator PSD, iar între 2012 și 2014 a ocupat poziția de Ministru Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică în Guvernul Ponta.

Mihnea Costoiu a încheiat în urmă cu doi ani un contract cu canalul pan-european de televiziune Euronews. În baza acestui contract, Politehnica București lansează canalul local de televiziune Euronews Romania.

Citeste si: BREAKING Mihnea Costoiu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Cutezătorii” pentru abuz în serviciu. Decizia poate fi atacată cu apel
Exit mobile version