Rectorul Universității Tehnice din Iași, Dan Cașcaval, ales președinte pentru Europa Centrală și Orientală a Agenției Universitare a Francofoniei, condusă de Sorin Cîmpeanu

Foto: USAMV

Dan Cașcaval, rectorul Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), a fost ales, la sfârșitul săptămânii trecute, președinte pentru regiunea Europei Centrale și Orientale în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei, organizație unde președinte este fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București (USAMV). Numirea a fost făcută în cadrul unui eveniment organizat la (USAMV), potrivit unui comunicat de presă.

Cmunicatul precizează că Dan Cașcaval a fost ales în unanimitate în noua funcție, la reuniunea reprezentanților instituțiilor francofone din Europa Centrală și Orientală, în cadrul căreia au fost desemnați și patru vicepreședinți.

În această regiune sunt incluse 24 de țări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia, Bulgaria, Georgia Letonia, Muntenegru, Slovenia, Kirghizstan, Macedonia, Lituania, Croația, Slovacia, Serbia, Kosovo, Polonia, Rusia, Ungaria, Republica Moldova, Estonia, Kazakhstan, Ucraina și România – cu peste 150 de instituții, inclusiv universități, incluse în AUF. 15 dintre acestea sunt universități din România.

Exit mobile version