Republica Moldova evaluează integritatea academică printr-un sondaj în rândul studenților. Rezultatele vor fi luate în considerare pentru finanțarea universităților

Ministrul Dan Perciun / Sursa: Facebook - Dan Perciun

Integritatea academică va fi evaluată, în Republica Moldova, printr-un sondaj de opinie realizat în rândul studenților, ale cărui rezultate sunt așteptate până la finalul anului, a anunțat ministrul Educației de la Chișinău, Dan Perciun, într-o conferință de presă. Potrivit acestuia, integritatea academică va fi luată în calcul pentru finanțarea instituțiilor de învățământ superior. 

Potrivit ministrului, este vorba despre un sondaj ce urmează să fie realizat pe un eșantion de “circa 600 de studenți per universitate”. Dan Perciun a prezentat demersul drept un pas către “o discuție publică” pentru creșterea responsabilității universităților, așa încât acestea să asigure “proces corect și lipsit de fraudă”.

Dan Perciun anunțase inițial demersul în septembrie, când, potrivit TVR Moldova, au fost prezentate noile reguli din Metodologia de finanțare bugetară a universităților din Republica Moldova. Atunci, el spunea despre sondajele în universități: “Cele care vor avea cel mai bun scor, la fel, vor beneficia de suport adițional”.

Potrivit TVR Moldova, în această țară funcționează 21 de instituții de universități – 13 instituții publice și opt private. 17 dintre acestea se află la Chișinău și câte una municipiile Bălți, Comrat, Cahul și Taraclia.

Declarațiile pe această temă ale ministrului Dan Perciun, în conferința de marți în care a prezentat rezultatele primelor 100 de zile în funcție:

Conferința de presă, integral:

Exit mobile version