Rețeaua de medicină școlară din București are de azi un program prin care datele medicale ale elevilor sunt informatizate. Pentru stocarea lor e nevoie de acordul părinților

Foto: © Savannah1969 | Dreamstime.com

Reţeaua de medicină şcolară din Bucureşti, care are 609 cabinete, beneficiază începând de vineri de un program informatic, prin care datele medicale ale elevilor sunt disponibile în format electronic, atât timp cât există acordul părinților, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Vasile Apostol, citat de Agerpres. El a spus că proiectul este unic în ţară.

Vasile Apostol, despre facilitățile programului:

El a spus, potrivit sursei citate, că “nu se va stoca nimic din punct de vedere medical în softul nostru decât cu acordul părinţilor. (…) Pentru anul trecut avem deja 90.000 de acorduri din partea părinţilor de a stoca în cloud – în sistemul informatic – elemente ce ţin de fişa medicală a copilului. Vom stoca numai pentru copiii pentru care avem acord. Din cei 250.000, avem 90.000 de acorduri pe care le-am obţinut din partea părinţilor”.

El a făcut apel la părinţii care anul trecut au refuzat să îşi dea acordul să îşi reconsidere poziţia.

Reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar – Bucureşti, Eugen Ilea, a spus că noul program este foarte util atât pentru părinţi, cât şi pentru copii, dar şi personal medical. Iar preşedintele Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, este de părere că un astfel de proiect ar trebui să fie dezvoltat în toată ţara, potrivit sursei citate.

Medicul coordonator în reţeaua de medicină şcolară din Sectorul 3, Corina Brateş, a asigurat părinţii că nicio manevră nu se va face în cabinetul medical fără acordul lor:

Reţeaua de medicină şcolară din Bucureşti însumează 609 cabinete medicale şcolare în instituţiile de învăţământ de stat – grădiniţe, şcoli şi universităţi. Astfel, 452 de cabinete sunt de medicină generală, iar 157 de cabinete de medicină stomatologică. În reţea lucrează 869 de cadre medicale: 266 medici şi 603 asistenţi medicali.

Foto: © Savannah1969 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version