România închide Centrul Rus de Cultură de la București, transformat în organ de propagandă de Kremlin. Centrul rus, deschis printr-un acord semnat de Titus Corlățean în timpul guvernului Ponta

Bogdan Aurescu - Inquam Photos / George Călin

Bogdan Aurescu - Inquam Photos / George Călin

România a decis marți să suspende, după zece de ani, activitatea Centrului Rus de Cultură de la București, instituție care s-a transformat într-un organ de propagandă folosit de Kremlin pentru a justifica invazia din Ucraina și pentru propagarea discursului anti-occidental, potrivit G4Media.

Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat marți la sediul MAE din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu pentru a fi notificat cu privire la decizia autorităților române de a suspenda activitatea Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România, potrivit unui comunicat MAE.

Centrul Rus de Cultură a fost deschis în urma unui acord semnat de fostul ministru de Externe Titus Corlățean în 2013. Vizita acestuia la Moscova a venit într-un moment în care Guvernul Ponta încerca încălzirea relațiilor cu Federația Rusă, după înghețul din perioada Băsescu. În baza acordului, la 15 mai 2015 a fost inaugurat Centrul Rus de Cultură și Știință, cu sediul în bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50 din București.

G4Media a scris în repetate rânduri despre acțiunile propagandistice anti-occidentale derulate de Centrul Rus de Cultură de la București.

Citeste articolul integral pe G4Media
Exit mobile version