România închide Centrul Rus de Cultură de la București, transformat în organ de propagandă de Kremlin. Centrul rus, deschis printr-un acord semnat de Titus Corlățean în timpul guvernului Ponta

246 de vizualizări
Bogdan Aurescu - Inquam Photos / George Călin
Bogdan Aurescu – Inquam Photos / George Călin
România a decis marți să suspende, după zece de ani, activitatea Centrului Rus de Cultură de la București, instituție care s-a transformat într-un organ de propagandă folosit de Kremlin pentru a justifica invazia din Ucraina și pentru propagarea discursului anti-occidental, potrivit G4Media.

Ambasadorul Rusiei la București a fost convocat marți la sediul MAE din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu pentru a fi notificat cu privire la decizia autorităților române de a suspenda activitatea Centrului Rus pentru Cultură și Știință din România, potrivit unui comunicat MAE.

Centrul Rus de Cultură a fost deschis în urma unui acord semnat de fostul ministru de Externe Titus Corlățean în 2013. Vizita acestuia la Moscova a venit într-un moment în care Guvernul Ponta încerca încălzirea relațiilor cu Federația Rusă, după înghețul din perioada Băsescu. În baza acordului, la 15 mai 2015 a fost inaugurat Centrul Rus de Cultură și Știință, cu sediul în bulevardul Lascăr Catargiu nr. 50 din București.

G4Media a scris în repetate rânduri despre acțiunile propagandistice anti-occidentale derulate de Centrul Rus de Cultură de la București.

Citeste articolul integral pe G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like