Romanian Master of Informatics 2018 – Concursul internațional de informatică reunește liceeni din 9 țări

Regulile examenului de Bacalaureat

Foto: Pexels.com

Competiția Romanian Master of Informatics 2018 începe mâine la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti. Concursul de informatică reunește elevii de liceu cu rezultate la olimpiadele naționale şi internaționale de informatică. Anul acesta, în competiție intră elevi din Rusia, Bulgaria, Serbia, Moldova, Polonia, Grecia, Ucraina, Italia şi România.
Concursul se află în Calendarul Competițiilor Școlare ale Ministerului Educaţiei, fără finanțare din partea Ministerului, precizează organizatorii, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Competiția internaţională “Romanian Master of Informatics 2018” (RMI2018) va avea loc la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, în perioada 10-13 octombrie. Concursul este la a 6-a ediţie.

Comisia ştiinţifică este alcătuită din profesori de la Universitatea din București, Facultatea de Matematică şi Informatică, profesori din învăţământul preuniversitar, dar şi din studenţi, foşti olimpici internaţionali ai colegiului. “Scopul organizării acesteia este crearea unui cadru în care competitivitatea în rândul elevilor să le sporească performanţele şi să le stimuleze interesul pentru informatică”, se arată în comunicat.

Sursa foto: Pexels.com

Exit mobile version