S-a prăbușit o bucată din tavanul fals al unei clase, la o școală din Piatra Neamț, unde elevii din clasa a II-a urmau să susțină Evaluarea Națională

Foto: Florentina Moise - Facebook.com

Miercuri dimineață, angajații Școlii Gimnaziale nr. 2 Piatra-Neamț au găsit tavanul prăbușit dintr-o clasă unde elevii de clasa a II-a urmau să dea Evaluarea Națională, scrie Mesagerul de Neamț. Directoarea școlii a anunțat amânarea testului cu câteva ore. Elevii aveau programată Evaluarea Națională la Limba română – citit azi.

Este vorba de corpul de clădire vechi de 160 de ani, pentru care conducerile succesive ale școlii din ultimii ani au tot cerut Primăriei Piatra-Neamț o soluție de reabilitare.

Stela Andrei, directoarea școlii, a anunțat la prima oră autoritățile și a luat decizia evacuării clădirii în care învață copii din 5 clase de pregătitoare și o clasă de a II-a, care astăzi susțin evaluarea națională la Limba română – citit.

„Am constatat astăzi, la ora 7:10, când am ajuns la școală, că a cedat tavanul de la o clasă pregătitoare. Am decis să nu mai intre nimeni în clădire, copiii de pregătitoare stau acasă și învață online, copiii de clasa a II-a susțin evaluarea națională într-o sală din corpul mare. Am anunțat Primăria, Inspectoratul Școlar, doamna inspector școlar general Florentina Luca-Moise a venit și a văzut și ne-am consultat. Copiii au derogare să susțină evaluarea de la ora 10”, a declarat directoarea Stela Andrei.

Școala Gimnazială nr. 2 este una dintre cele mai mari din municipiul Piatra-Neamț, cu peste 1.000 de copii.

Exit mobile version