Salarizarea cadrelor didactice nu va suferi modificări în perioada suspendării cursurilor, susțin ministrul Educației și ministrul Finanțelor

Monica Anisie si Florin Citu, fostii ministri ai Educatiei si Finantelor in 2020, in Guvernul Orban / Foto: INQUAM Photos - George Calin

Salarizarea cadrelor didactice nu va suferi modificări în perioada suspendării cursurilor, susțin atât ministrul Educației, Monica Anisie, cât și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. Contactați de Edupedu.ro, cei doi oficiali au confirmat că, așa cum au precizat până acum, salariile cadrelor didactice nu vor fi afectate de perioada în care nu se fac cursuri.

„Pentru profesori am dat deja asigurări acum două săptămâni, situația rămâne neschimbată”, a precizat Anisie, pentru Edupedu.ro. Asta după ce la Antena 3 ministrul a spus „În ceea ce privește salarizarea, cadrele didactice au primit asigurări că nu există nicio modificare”.

Ministrul Finanțelor a declarat la Realitatea Plus că „salariații de la stat beneficiază de salarii dacă lucrează în condiții de telemuncă. Bineînțeles că sunt suspendate sporurile. Cei care sunt acasă și lucrează de acasă primesc salarii, dar nu mai primesc sporuri. (…) Nu sunt presiuni pe buget pe partea de finanțare. Suntem ok. Toate salariile, pensiile, ajutoarele sociale, contribuțiile, chiar și banii pentru IMM-uri sunt asigurate și vor ajunge la timp. Plata se va face la timp”, a explicat ministrul de Finanțe.

Contactat de Edupedu.ro, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că este vorba mai ales despre angajații din ministere, și că ”pentru cadrele didactice situația rămâne neschimbată, își vor primi salariile așa cum s-au dat deja asigurări”.

Precizările vin în contextul în care au apărut discuții în mediul public legate de plata salariaților bugetari, de indemnizația de șomaj tehnic și de plata sporurilor pentru angajații la stat.

Pe 10 martie 2020 ministerul Educației a trimis către toate școlile nota nr. 79 din 10.03.2020, care prevedea:

Referitor la drepturile salariale, MEC asigură întregul personal din unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor.

Monica Anisie si Florin Citu / Foto: INQUAM Photos – George Calin

Exit mobile version