Școală nouă cu 50 de clase, construită la Oradea. Primarul susține că „un învățământ de calitate trebuie să se desfășoare într-un singur schimb”

Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, proiectul unei noi şcoli, cu 50 de clase şi 1.250 de elevi, ce va fi construită în Cartierul Nufărul, printr-o investiţie de peste 99 milioane de lei, finanţată fie din POR 2021-2027, fie din PNRR, cu contribuţia bugetului local, potrivit Agerpres.

“Avem din ce în ce mai mult un deficit de clase în învăţământul orădean şi trebuie să găsim soluţii pentru a nu ajunge ca elevii să înveţe în două schimburi. De altfel, suntem printre puţinele oraşe din ţară care nu au învăţământ în două schimburi. Un învăţământ de calitate trebuie să se desfăşoare într-un singur schimb. Mai ales că noile norme europene prevăd clase cu un număr mai mic de elevi, de la 30 sau 35, până la 25. Şi chiar dacă numărul elevilor nu scade, avem nevoie de mai multe spaţii”, a declarat primarul Florin Birta

Consiliul Local a aprobat joi, după conferinţa de presă, actualizarea indicatorilor tehnico-economici la faza SF în vederea realizării acestei investiţii privind construcţia unei noi unităţi şcolare, situată pe str. Tompa Mihaly, nr. 36.

Terenul pe care se va realiza investiţia are o suprafaţă de 15.632 metri pătraţi. Noua şcoală va avea două corpuri de clădire (corpul A+B) cu destinaţia unitate de învăţământ şi un al treilea corp (corpul C) dedicat activităţilor sportive. În Corpul C, la demisol se va amenaja un bazin de înot, vestiare, duşuri, grupuri sanitare şi spaţii tehnice, iar la parter se vor găsi sala de sport, sala de forţă, vestiare, grupuri sanitare, duşuri, infirmerie, birou şi recepţie. De asemenea, în incinta şcolii se vor amplasa două terenuri de baschet, un teren de minifotbal şi unul de handbal şi se va amenaja un spaţiu verde generos, mai scrie Agerpres.

Valoarea totală a investiţiei este de 99.697.084,17 lei (fără TVA), iar durata estimată de execuţie este de 24 luni. Finanţarea investiţiei se va realiza prin Programului Operaţional Regional 2021-2027 sau prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu contribuţia bugetului local.

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version