Școala românească păcătuiește prin faptul că nu e stimulată judecata la copii și se merge în continuare pe a repeta niște lucruri pe care nu le gândești. Programa e prea încărcată, spune Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, după ce a rezolvat public subiectele de la simularea de BAC

Foto: Nicușor Dan / captură youtube

„Cred că școala românească păcătuiește prin faptul că nu e stimulată judecata la copii și se merge în continuare pe a repeta niște lucruri pe care nu le gândești”, a spus Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la Digi 24. Acesta a rezolvat subiectele pe care le-au primit liceenii la simularea probei la Matematică.

„În opinia mea, sunt pur spectator în chestiunea asta, cred că școala românească păcătuiește prin faptul că nu e stimulată judecata la copii și se merge în continuare pe a repeta niște lucruri pe care nu le gândești. Programa e prea încărcată și matematica așa cum e predată ar trebui să aibă acele exemple în care ea se aplică în viața reală. Că așa pare abstract, dar dacă spui că funcția e poziția mașinii și derivata e viteză devina mai interesant. Dacă vrei să atragi copilul către matematică poți s-o faci”, a spus acesta.

Marți, 5 martie, a avut loc proba obligatorie a profilului și a specializării din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024. Simularea la Matematică a fost susținută de elevii clasei a XII-a de la profil real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare.

Subiectele și baremele de corectare de la Matematică, simulare BAC 2024, publicate de Ministerul Educației

Rezolvarea făcută de Nicușor Dan poate fi urmărită mai jos:

Exit mobile version