Școala românească păcătuiește prin faptul că nu e stimulată judecata la copii și se merge în continuare pe a repeta niște lucruri pe care nu le gândești. Programa e prea încărcată, spune Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, după ce a rezolvat public subiectele de la simularea de BAC

5.121 de vizualizări
Foto: Nicușor Dan / captură youtube
„Cred că școala românească păcătuiește prin faptul că nu e stimulată judecata la copii și se merge în continuare pe a repeta niște lucruri pe care nu le gândești”, a spus Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, la Digi 24. Acesta a rezolvat subiectele pe care le-au primit liceenii la simularea probei la Matematică.

„În opinia mea, sunt pur spectator în chestiunea asta, cred că școala românească păcătuiește prin faptul că nu e stimulată judecata la copii și se merge în continuare pe a repeta niște lucruri pe care nu le gândești. Programa e prea încărcată și matematica așa cum e predată ar trebui să aibă acele exemple în care ea se aplică în viața reală. Că așa pare abstract, dar dacă spui că funcția e poziția mașinii și derivata e viteză devina mai interesant. Dacă vrei să atragi copilul către matematică poți s-o faci”, a spus acesta.

Marți, 5 martie, a avut loc proba obligatorie a profilului și a specializării din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024. Simularea la Matematică a fost susținută de elevii clasei a XII-a de la profil real, de cei din liceele tehnologice, precum și de către cei cu specializarea învățători-educatoare.

Subiectele și baremele de corectare de la Matematică, simulare BAC 2024, publicate de Ministerul Educației

Rezolvarea făcută de Nicușor Dan poate fi urmărită mai jos:


8 comments
 1. Sistemul de învățământ românesc este o mare prostie care a rămas blocată în paradigme socialiste și care se află într-o stare de putrefacție din cauza materiei exagerat de încărcată și inutilă, doar de dragul de a le umple unora buzunarele cu bani cu tot cu pseudoștiințele lor .

 2. Nimic nou sub soare.Astia se mira de niste lucruri de parca nu le ar fi stiut nimeni si au venit ei si au descoperit acum America si asta ar trebui sa ne surprinda.E fix ce zice si Patraru si ii dau mare dreptate.

 3. Daca vreti sa traiti bine, promovati la varful tarii oameni inteligenti, educati si onesti. Nicusor Dan este un exemplu.

 4. Adevărat. Încărcare mare, și matematică prea stufoasă de la clase mici. Nici cu gramatica limbii române, cu tot felul de analize complicate nu e mai ușor. Și uite așa se cerne societatea: în cei care sunt buni și sprijiniți de părinți prin meditații, care reușesc să obțină rezultate bune. Și restul, cei mai mulți, care se pierd pe drum. Și se pierd de la vârste prea mici 😳 această pierdere are multe consecințe negative, impact social pe termen lung. Dar guvernanții nu vor să schimbe ceva, ci mai degrabă să arate cu degetul vinovații și măresc numărul inspecțiilor.
  Cum să schimbi ceva dacă nu vrei să ai un feedback și atunci când îl ai, îl ștergi să nu îți dea o stare proasta?

 5. Bravo domnul Nicușor Dan. Așa da!!!

  Ia să-i vedem și pe fizicianul Iohannis și pe chimistul de renume mondial Funeriu rezolvând subiectele la titularizare la fizica respectiv chimie. Nu la bac, că la bac e simplu, altfel elevii nu ar mai da bac.

 6. Vine unul care a fost olimpic (cu tot ce implică asta) și cere ca elevii slab dotați să gândească critic din prima zi la grădiniță.

  Mă întreb mereu de ce nu vin oamenii ăștia la catedră, dacă-s așa de inteligenți și mult-doritori de binele societății. Aaa, nu sunt salarii bune iar condițiile sunt îngrozitoare? Păi dacă lor nu le convin, de ce au impresia că altora ar trebui să le convină?

  Dacă n-ai o ofertă bună, care să atragă oameni de calitate, vei primi 1. oameni cu vocație, dispuși să sacrifice o parte din confortul lor psihic și fizic pentru a-și împlini vocația (nu mai suntem mulți și vin din ce în ce mai puțini din tipul ăsta de oameni), 2. oameni care nu reușesc în altă parte și vin în învățământ cel puțin pentru o perioadă, până găsesc ceva mai bun (majoritatea celor tineri și nou veniți în sistem intră aici) și 3. oameni care n-au nici pasiune, nici vocație, nici nu sunt motivați să performeze măcar la nivel minimal, dar au în spate sistemul PCR și cred că un post în învățământ e un post călduț și sigur unde nu li se va întâmpla nimic pentru că-i ajută PCR-ul.

  Iar dacă politicile statului continuă să-și bată joc de categoriile 1 și 2, în foarte scurtă vreme veți rămâne doar cu a treia categorie, și dacă aveți impresia că acum e grav, nici nu vă imaginați ce urmează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Seminare pe tema numerologiei pentru profesori „nu ar trebui să constituie o prioritate pentru factorii decizionali de la nivel teritorial” – Consiliul Județean al Elevilor Galați

Consiliul Județean al Elevilor Galați își exprimă nemulțumirea față de inițiativa Inspectorului Școlar General, Selena Costea, care a transmis o adresă oficială către toate unitățile de învățământ din județul Galați,…
Vezi articolul

VIDEO Decizie controversată a unui primar ecologist din Franța: meniu fără carne în școli, doar ouă și pește / Fermierii au protestat în stradă, ministrul agriculturii acuză ”o ideologie scandaloasă”

O nouă dezbatere agită apele în Franța. Primarul ecologist din Lyon,Grégory Doucet, a decis să impună meniuri unice, fără carne în cantinele școlare, transmite Radio France Internationale. Ideea a scos imediat…
Vezi articolul