Școlile din mediul rural, acolo unde nu există focare de COVID-19, trebuie să rămână deschise, susține World Vision România

Sursă foto: World Vision Romania

Școlile din mediul rural, acolo unde nu există focare de COVID-19, trebuie să rămână deschise, susține organizația World Vision România într-un comunicat primit de Edupedu.ro. Specialiștii atrag atenția că trecerea tuturor școlilor în sistem online, fără nicio altă măsură care să repare problemele existente, “va duce la sacrificarea educației unei întregi generații de elevi”.

“Decizia autorităților de a trece întreg sistemul de învățământ în online, la doar două luni de la începerea școlii în cele trei scenarii de funcționare, dar fără nicio soluție la problemele sistemului semnalate încă din martie 2020, va duce la sacrificarea educației unei întregi generații de elevi”, se arată în comunicatul primit.  

Organizația enumeră cinci motive pentru care decizia ca toate școlile să treacă în online trebuie amendată:

“Vorbim cu copii care sunt speriaţi, ştiu că nu au făcut niciodată orele în online şi că nu au cum să le facă nici de acum încolo. Sunt acei copii care trebuie să se urce pe un deal să prindă semnal, care nu au dispozitive, ai căror profesori nu au fost pregătiți nici până acum pentru școala online. Noi, ONG-urile care activăm în domeniul educației, întotdeauna am spus că vrem să aducem această realitate din teren la masa luării deciziei în educație. Credem și susținem educația digitală, dar e nevoie  de investiție și de măsuri implementate din partea tuturor pentru a putea trece în online 100%. Nu e suficientă o decizie fără drept la replică și fără un plan asumat de tranziție. Înțelegem că situația este complicată, rămânem parteneri de dialog și implementare a tuturor măsurilor care să susțină educația copiilor“, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi seara că școlile trebuie închise în toată țara, iar învățământul să continue online. Raed Arafat a declarat că Guvernul va emite o ordonanță de Urgență prin care se creează cadrul legal pentru ca prin ordin al ministrului educației să se poată dispune suspendarea activităților școlare care presupun prezența fizică și continuarea lor în sistem online.

Sursă foto: World Vision Romania

Exit mobile version