Scriitorul Radu Vancu: E vital ca profesorii să nu renunțe la grevă. Fiindcă dacă vor pierde acum vor pierde pentru totdeauna. Iar disprețul establishmentului politic pentru ei, până acum oarecum camuflat, va fi de acum înainte la vedere și imposibil de suportat. Suntem alături de voi

Radu Vancu / Foto: Facebook.com

Dacă profesorii vor pierde acum vor pierde pentru totdeauna, scrie într-un mesaj pe Facebook scriitorul Radu Vancu. Acesta le transmite profesorilor că „este vital să nu renunțe la grevă”. „Încă o săptămână de grevă – și sunt absolut convins că politicienii vor învăța în sfârșit să respecte profesorii”, scrie Vancu.

Îndemnul lui Radu Vancu vine în condițiile în care greva generală declanșată pe 22 mai, în școli, a ajuns în a șasea zi a conflictului de muncă. Guvernul a făcut o singură ofertă, care conține prime/vouchere pe carduri, din fonduri europene, pe lângă aplicarea unei anexe a legii 153/2017, pe care o amânase de anul trecut, pentru personalul nedidactic.

Redăm mesajul scriitorului Radu Vancu:

„E vital ca profesorii să nu renunțe la grevă.

Fiindcă dacă vor pierde acum vor pierde pentru totdeauna. Iar disprețul establishmentului politic pentru ei, până acum oarecum camuflat, va fi de acum înainte la vedere & imposibil de suportat.

În consecință statutul lor în clasă, oricum fragilizat, va fi pulverizat de-a binelea. Toată lumea va vedea în profesor cel mai disprețuit mod de existență profesională.

Și, dincolo de toate astea, profesorii nu trebuie să renunțe fiindcă lupta lor e justă. România nu are absolut nici o șansă să ajungă o țară respectabilă fără profesori respectați.

Sunt sigur că profesorii știu asta. Sunt sigur că și părinții & elevii știu. Mai trebuie s-o știe și guvernul.

Și o va ști. Încă o săptămână de grevă – și sunt absolut convins că politicienii vor învăța în sfârșit să respecte profesorii.

Iar dacă n-o vor face, tot dezastrul & toate consecințele vor fi vina politicienilor – și nu a profesorilor. Sunt sigur că, de asemenea, părinții & elevii știu și asta.

Nu cedați. Suntem alături de voi”.

Exit mobile version