Ședințe online, rapoarte simplificate și eliminarea raportărilor redundante – măsuri incluse într-un amplu program adoptat în Portugalia pentru a reduce birocrația în școli și munca administrativă a profesorilor

Foto: © Stokkete | Dreamstime.com

Un pachet de 20 de măsuri a fost adoptat de Ministerul Educației din Portugalia și pus în aplicare începând cu acest an școlar, pentru a reduce povara birocratică de pe umerii profesorilor și structurilor școlare, potrivit unei prezentări făcute în rețeaua europeană Eurydice. Acesta precizează că este vorba doar despre un prim set de asemenea măsuri, ce vizează o serie lungă de proceduri, de la organizarea ședințelor la pregătirea evaluării elevilor.

Potrivit Ministerului portughez al Educației, cele 20 de inițiative (lista completă aici) au drept scop să simplifice metodologiile de lucru și procesele administrative și să elimine procedurile redundante. Ele au fost adoptate în urma propunerilor venite de la sindicate și de la diverse instituții și unități de învățământ.

Printre cele 20 de măsuri:

Este, de asemenea, în pregătire un manual pentru simplificarea activităților administrative ale profesorilor.

Foto: © Stokkete | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version