Șeful CNCD la RFI: Un tratament diferențiat vaccinat/nevaccinat nu e din start discriminatoriu. Anumite decizii avute în vedere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care vizează studenții, pot crea discriminări

Csaba Asztalos / Foto: Facebook.com

Eventualele măsuri privind accesul persoanelor în restaurante sau teatre doar dacă sunt vaccinate ar trebui supuse mai întâi dezbaterii publice, a spus la RFI președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba. Acesta crede că ar putea să apară unele probleme de încălcare a drepturilor omului. El precizează pe de altă parte că anumite decizii avute în vedere de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care vizează studenții pot crea discriminări.

Asztalos Csaba a apreciat că anumite măsuri avute în vedere de ministrul Educației și care vizează studenții pot crea discriminări: ”În Educație, aș fi mai reținut. Declarațiile ministrului cum că studenții vaccinați ar putea să primească prioritate la acordarea locurilor în cămin, aici deja văd o problemă de discriminare. Sunt propuneri ca studenții nevaccinați să intre în laboratoare prin combinezoane. Și aici văd o măsură disproporționată și putem să fim în zona de discriminare”.

Citește mai mult și ascultă înregistrarea pe RFI.ro

Exit mobile version