VIDEO Parlamentarii USR anunță că au depus peste 200 de amendamente la proiectele legilor Educației / Ștefan Pălărie: Proiectele actuale ale legilor PSD-PNL nu fac altceva decât să lase sistemul așa cum este

Foto: © Jae Young Ju | Dreamstime.com

Grupul parlamentar al USR anunță că a depus peste 200 de amendamente la proiectele legilor Educației, potrivit unei declarații făcute de Ștefan Pălărie, senator, într-o conferință de presă. Anunțul are loc în ultima zi în care mai puteau fi depuse propuneri de modificare pentru aceste legi.

„PSD-PNL nu face decât o mare de promisiuni, o mare de compromisuri și câteva modificări minore așa cum au făcut și cu recenta așa-zisă tăiere a pensiilor speciale”, a declarat Ștefan Pălărie, senator, membru în comisia pentru învățământ.

Acesta a mai declarat, în conferința pe această temă la care au participat toți parlamentarii USR din comisiile de învățământ ale celor două camere, că sunt „26 de linii roșii” pe care USR le va susține prin peste 100 de pagini de amendamente în cadrul dezbaterilor care urmează.

„Nu vedem o reformă reală în educație, dacă nu discutăm despre o garanție a unei finanțări reale, potrivite, și a unei salarizării adecvate a sectorului de învățământ.

Nu putem vorbi despre reforma educației atâta timp cât copii care nu își pot permite meditații sunt abandonați și să-mi lăsați în spate de un sistem care introduce un examen de admitere discriminatoriu la liceu.

Nu putem vorbi despre reformă, dacă nu rezolvăm problema mesei calde pentru toate școlile din România, la nivel organizat, generalizat. Nu putem vorbi despre reformă, fără o soluție reală la problema meditațiilor din țară și a sărăcie din țară precum soluția introducerii școlii de la opt la cinci. 

Nu putem vorbi de reformă, fără școli autonome și descentralizate. Nu putem vorbi despre reformă, fără separarea politicului de școală.

Prin legile propuse de doamna Deca și pe care, din discuțiile concentrate în ultimele nouă ore de dezbateri ale săptămânii trecute, nimeni nu pare să și le dorească, poate cu excepția rectorilor care și-au scris o lege cu dedicație avându-l pe domnul Câmpeanu și ministru și președintele Consiliul Național al Rectorilor, cu excepția lor nimeni nu înțelege la ce ajută legile propuse de doamna Deca și școala românească, în felul acesta, fără niciun amendament admis, își ratează misiunea și scopul de a ridica generații noi de elevi, de a sprijini în felul acesta familiile, părinții și la nivel macro întreaga societate”, a declarat Pălărie.

Articol în curs de actualizare.

Foto: © Jae Young Ju | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version